Dev Markaların Tamamen Elektrikli Araçlara Geçeceği Tarihleri Açıkladı

Sıfır emisyon planlarını açıklayan birçok otomobil üreticisi, önümüzdeki yıllarda sadece elektrikli otomobil satacak.

27.07.2021-15:31 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-15:43) Dev Markaların Tamamen Elektrikli Araçlara Geçeceği Tarihleri Açıkladı

Son zamanlarda son derece popüler olan elektrikli otomobiller nedeni ile birçok marka bu pazara ağırlık veriyor.

Sektördeki en büyük markalar, karbon emisyonundaki fosil yakıt payını sıfırlamak amacı ile AB yasaları ve Paris iklim anlaşmasıyla elektrikli araç yatırımlarını gün geçtikçe artırmak zorunda.

İşte dev markaların içten yanmalı motorlara veda edecekleri ve tamamen elektrikli araç satmaya başlayacakları tarihler...

HONDA

Bu zamana kadar ‘tamamen elektrikli’ satışa geçeceği tarihi duyuran şirketler arasında en geç tarihi veren, Japon otomotiv devi Honda oldu.

Honda, 2040 yılı itibarı ile fosil yakıtlı araç satışı yapmayacağını söyleyerek yalnızca elektrikli model satacağını duyurdu.

GENERAL MOTORS

ABD'li otomobil üreticisi General Motors (GM), tamamen elektrikli bir gelecek için ortak bir vizyon geliştirmek amacı ile Çevre Savunma Fonu ile çalıştığına dikkat çeken açıklamada, şirketin 2035 itibarı ile sadece elektrikli araç üretmeyi amaçladığını açıkladı.

AUDİ

Alman otomobil üreticisi Audi, sıfır karbon emisyonu amacının bir parçası olarak 2033 yılına kadar dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını duyurdu.

Audi CEO'su Markus Duesmann, 2026 yılı itibarı ile Audi'nin sadece tamamen elektrikli otomobil modellerini piyasaya süreceği söylerken, 2033 yılına kadar içten yanmalı motorların üretimini kademeli olarak durdurmayı planladığını açıkladı.

MERCEDES

Mercedes’in Alman üreticisi Daimler, 2022 ile 2030 yılları arasında elektrikli otomobil teknolojisine 40 milyar euro yatırım yapılacağını söyledi. Şirket, 2030 yılında yalnızca elektrikli otomobil üretimine geçmek planları arasında.

VOLVO

İsveçli otomobil şirketi Volvo, hızlı büyüyen elektrikli otomobil pazarına odaklanacağını ve fosil yakıtlı motorlar üretmeyi aşamalı olarak durduracağına dikkat çekerek, 2030 yılına kadar şirketin tüm otomobillerinin elektrikli olacağını söyledi.

BENTLEY

İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley Motors, 2026 yılından itibaren şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçları satışa koymayı ve 2030'dan itibaren tamamen elektrikli araçlara geçmeyi planlıyor.

FORD

ABD'nin öncü otomobil üreticilerinden biri olan Ford, elektrikli araçlara dair yapılan yatırımların 2025'e kadar 30 milyar doların üzerine çıkaracaklarını söyleyerek, 2030'a kadar araçlarının yalnızca elektrikli olmasını planladıklarını ifade etti.

BMW

Başka bir Alman otomobil şirketi olab BMW, 2030 yılına kadar satışa koyacağı araçların yüzde 50’sinin tamamen elektrikli olacağını açıkladı.

VOLKSWAGEN

Alman otomobil devi Volkswagen, 2030 itibarı ile Avrupa’daki araç satışlarının yüzde 70’ini tamamen elektrikli yapacak.

OPEL

Stellantis bünyesinde bulunan faaliyetlerine devam eden Alman otomobil şirketi olan Opel, 2028 yılına kadar Avrupa'daki otomobillerinde içten yanmalı motor kullanmayı bırakacağını ve sadece elektrikli araç üretimine geçmeyi amaçladığını duyurdu.

JAGUAR LAND ROVER

Jaguar Land Rover, lüks otomobil markası Jaguar'ın 2025 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üreteceğini açıkladı.

FIAT

Fiat, 2025-2030 yılları arasında üreteceği araçların tamamını elektrikli olarak üretmeyi planladığına dikkat çekti.

RENAULT

Renault Grubu, 2025 yılında yüzde 65’in üzerinde elektrikli ve elektrik destekli araç, 2030’da ise yüzde 90’a varan elektrikli araç filosu sunmayı hedefliyor.

MİNİ

Alman devi BMW bünyesinde faaliyet gösteren Mini, marka otomobillerin tamamının 2030'da yüzde 100 elektrikli olmasını planlıyor.

TOGG 'YERLİ VE MİLLİ ÜSTELİK YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ'

Türkiye'nin Yotomobili TOGG'un gelişmelerine hız kesmeden devam ediliyor İlk araç için tedarikçi seçimleri tamamlanırken, 2022 senesinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal