Destekleme ve Yetiştirme Kursları Ne Zaman Açılacak?

2021 DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursu) hangi tarihlerde açılacak? DYK başvurusu nasıl yapılır? Destekleme ve yetiştirme kurslarına kimler katılabilir?

14.06.2021-10:04 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-10:04)

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim öğretim yılı içerisinde hafta içi günlerinde ders saatleri dışında ya da hafta sonlarında öğrencilere dair Destekleme ve Yetiştirme (DYK) kurslarını açıyor.

Öğrencinin isteğine göre derslerden, ücretsiz olarak gerçekleşen DYK, yaz dönemleri içerisinde de yine ihtiyaca karşı olacak bir şekilde açılabiliyor. Peki, 2021 Eğitim yılı itibari ile birlikte DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursu) yaz döneminde açılacak mı? DYK yaz kursları ne zaman başlayacak ve ne zamana kadar devam edecek? Ayrıntılar haberimiz içerisinde yer almakta...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından İl MEM'lere gönderilmiş olan yazıya göre, resmi okullarda öğrenim hayatına devam eden 11. sınıftan 12. sınıfa geçen ve örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olmuş öğrencilere yaz dönemi içerisinde Destekleme ve Yetiştirme kursu (DYK) açılabilecek.

2021 DYK (DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU VE YETİŞTİRME KURSU) HANGİ TARİHLERDE AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından illere gönderilmiş olan resmi yazıya göre 5 Temmuz 2021 tarihi itibari ile okullarda başlayacak olan yaz destekleme ve yetiştirme kursları 27 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edebilecek.

Kurslarda, öğrencilerin ve derslikler içerisinde gerçekleştirilecek olan oturma planı, sosyal mesafeye uygun bir şekilde hazırlanacak, bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı da bu uygulamaya göre karar verilecek.

DYK (DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU VE YETİŞTİRME KURSU) BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Örgün eğitim öğrencilerine okuldan verilen EBA şifresi ile birlikte e-kurs modülü üzerinden tercih ve başvuru işlemleri rahat bir şekilde tamamlanabilir. Açık öğretim öğrencileri de örgün eğitim kurs merkezlerine başvurma işleminde bulunmalı. Kursiyerler ise halk eğitim merkezleri müdürlüklerine, sınıf düzeyleri ya da diplomaları ile başvuruda bulunarak kurs şifresi temin edebilir.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA KİMLER KATILABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, örgün ya da yaygın orta öğretim kurumlarından mezun olanlar

Mesleki ve teknik orta öğretim programı uygulanan özel eğitim meslek liselerinden mezun olanlar

Açık Öğretim (Örgün ya da yaygın) orta okul öğrencileri

Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim orta okulu öğrencileri (Görme Engelli, İşitme Engelli, Ortopedik, Hafif Düzey Zihinsel Engelli)

İmam Hatip orta okulu öğrencileri

Örgün ve yaygın orta öğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler (Lise)

Mesleki ve Teknik orta öğretim programı uygulanan özel eğitim meslek lisesi öğrencileri

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal