26.02.2020-10:37 (Son Güncelleme:03.11.2022-09:03)


1

Kimdir?

Kimdir?

5 kardeşli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Derya Tuna, 1965 yılında İstanbul'da doğdu. Gençliğini İstanbul'da geçiren Tuna, bir arkadaşının önerisiyle mankenlik yapmaya başlamıştı.



2

Gençliği

Gençliği

İstanbul'da köşe gazinolarında çalışmaya başlayan Derya Tuna, ilk sinema deneyimini 18 yaşında gerçekleştirdi. İbrahim Tatlıses ile tanışmasına da vesile olan Günah filmi 1983 yılında çekilip gösterime girdi. Aynı yıl İbrahim Tatlıses ile ilişkileri başladı.



3

Derya Tuna'nın acı günü

Derya Tuna'nın acı günü

İbrahim Tatlıses’le rol aldığı filmlerle tanınan ve daha sonra İmparator ile dillere destan bir birliktelik yaşayan Derya Tuna, annesi Ayşe Tuna’nın hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.



4

Haberi alan İbrahim Tatlıses ise eski hayat arkadaşının annesinin cenazesine katıldı. Tatlıses ve Tuna birbirine sarılıp gözyaşı döktü. Annesinin cenazesinde eski eşini yalnız bırakmayan İbrahim Tatlıses "Derya Hanım bana 30 yılını verdi. Onun annesi benim annemdir. Rahmetliyi çok severdim. Mekanı cennet olsun. Derya Hanımı hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Hiçbir çocuğumun annesini de yalnız bırakmam. Onun için buradayım. Derya Tuna yalnız değil. Çok üzüldük. Telefonla aradım konuşamadık. Derya hanım çok üzgün. Annesine bebek gibi bakıyordu" dedi.



5

İdo doğdu

İdo doğdu

1987 yılında kadar Gülüm Benim ve Yalnızım filmlerinde İbrahim Tatlıses'e eşlik eden Tuna, oyunculuk kariyerini sonlandırmış oldu. İbrahim Tatlıses'le evliliklerinden İdo isimli bir çocukları oldu. İdo, İbrahim ve Derya'nın oğlu anlamına gelmektedir.



6

Asena krizi

Asena krizi

İkilinin 18 yıllık ilişkisi, İbrahim Tatlıses'in Derya Tuna'yı dansöz Asena ile aldatması sonucu 2001 yılında sonlandı. İkili hiç evlenmediler. Derya Tuna bir açıklamasında keşke İbrahim'in evlilik teklifini kabul etseydim" açıklamasını yaptı.



7

Vuruldu

Vuruldu

14 Ekim 2002 tarihinde yıllar sonra tekrardan şarkıcılığa assolist olarak dönüş yapacaktı. Güney Restoran'ındaki provadan çıkışında İbrahim Tatlıses'in adamları tarafından ayağından vuruldu. Bir tehdit olduğu bariz olan bu olaydan sonra Derya Tuna şarkıcılığa geri dönemedi.



8

Nereli?

Nereli?

İstanbul'da doğan ve tüm hayatını İstanbul'da geçiren Derya Tuna, anne tarafından Selanikli, baba tarafından Sivaslıdır.



9

Boyu

Boyu

Derya Tuna'nın boyu 1 metre 65 santimdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr