Dereotunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Damar tıkanıklığını önleyen dereotunun mucizevi faydaları

Sindirim sistemine iyi gelen dereotunun, pek çok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Beslenme ve Diyet Uzmanları, dereotunun faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Dereotunun faydaları nelerdir? Dereotu anne sütünü artırır mı? İşte detaylar...

03.04.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-10:32)

Dereotu çok zengin bir kalsiyum deposudur. 1 çay bardağı inek sütünün 2 katı kadar kalsiyum içerir. 1 çay bardağı inek sütünde 120 mg kalsiyum bulunurken, 100 gr dereotunda bu oran 230 mg’dır. 

Sindirim dostu dereotu hazımsızlığı gideriyor

- Dereotu sindirim sisteminin dostu olarak bilinir. Hazımsızlık ve gaz şikayetlerini en aza indirir.

- Dereotunun kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinmektedir.

- Dere otu magnezyum ve potasyum açısından da zengin olduğundan dolayı kemik sağlığı için faydalıdır.

- 1 çay kaşığı dereotu tohumu çiğnemek, nefes açar ve kötü kokuları ortadan kaldırır. 

- Dereotu, boşaltım sisteminde enfeksiyonlara neden olan “Escherichia Coli” bakterisine karşı da savaşır.

- Dereotu osteoporoza karşı mucizevi bir besindir. 

- Özellikle kadınların bol bol dereotu tüketmesi, diğer vitaminler ile birlikte kalsiyum takviyesi almalarını sağlayacaktır. 

- Çocuklarda meydana gelen gaz ve sancı durumlarında dereotu çayı içirilmesi tavsiye edilir.

Dereotu faydaları

- Emzirme dönemindeki annelerin sofralarından eksik etmemesi gereken bir besin olan dereotunun, anne sütünü artırıcı özelliği bulunur. 

- Düzenli tüketildiğinde kalp ve damar sağlığı üzerinde de olumlu etkileri vardır. Damarları rahatlatma ve kan dolaşımını kolaylaştırma gibi özellikleri bulunmaktadır. Temel yağ asitleri bakımından da zengin olan bu besin, antioksidan bakımından zengindir.

Dereotu zayıflatır mı?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Türkmen, dereotunun zayıflama sürecine etkisi hakkında bilgi verdi. Tek başına hiçbir besin maddesinin zayıflatıcı etkisi bulunmadığını söyleyen Türkmen şunları kaydetti: ''Dereotu diyetlerde rahatlıkla tüketilebilir ancak tek başına dereotunun zayıflamaya etkisi bulunmamaktadır. Tek başına hiçbir besin maddesi zayıflatıcı etkiye sahip değildir. Sadece sağlıklı beslenme düzeni ve egzersize katkı sağlayabilirler. Dereotu kalori açısından düşük olduğu için aşırıya kaçmadan diyetlerde tüketilebilir. Dereotunun hipotiroid, hipertiroid, Haşimato rahatsızlıklarının tedavi sürecinde etkili olabileceği bilinmektedir. Ancak endokrinoloji ile beslenme ve diyet uzmanına danışmadan dereotu içeren destek ürünler kullanılmamalıdır.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal