Deprem Uzmanı Üşümezsoy, Mudanya'da 6,5 Büyüklüğünde Deprem Olacağını Açıkladı

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'da beklenen muhtemel depremin merkezi olarak Mudanya'yı açıkladı. Üşümezsoy, depremin 6,5 şiddetinde olacağını da söyledi.

20.12.2018-13:14 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-13:04) Deprem Uzmanı Üşümezsoy, Mudanya'da 6,5 Büyüklüğünde Deprem Olacağını Açıkladı

Yalova Çınarcık'ta bu sabah olan 4,5'lik depremin sonrasında Çınarcık'la alakalı korkutan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depremin İstanbul ile ilgisinin olmadığını belirterek, muhtemel bir 6,5 şiddeti üstü deprem için Mudanya'yı gösterdi.

17 AĞUSTOS DEPREMİNİ HATIRLATTI

İstanbul'dan geçen fay hattının 3 kısmından 2'sinin kırıldığını anımsatan Üşümezsoy; 17 Ağustos 1999 depreminin sonrasında Çınarcık hattında artçı sarsıntıların meydana geldiğini anımsattı ve "O dönem bu fay hattında seri şekilde 4,5'lik deprem kümeleri meydan gelmişti" dedi.

"İSTANBUL DEPREMİYLE ALAKASI YOK"

Marmara'daki fay hatlarını ayrıntıları ile aktaran Üşümezsoy; Çınarcık'ta olan depremle alakalı "Büyük İstanbul Depremiyle alakalı değil" yorumunu yaptı. Kuzey Anadolu Fay hattı için "Dönerek hareket ediyor. Bu nedenle stres biriktiriyor" diyen Profesör Üşümezsoy muhtemel bir 6,5 şiddeti üzeri deprem için ise Mudanya'yı gösterdi.

"KUMBURGAZ ÇUKURUNDA HAREKETLENME YOK"

Marmara'daki kritik fay hatlarından bir tanesinin de Kumburgaz çukuru olduğunu anımsatan Üşümezsoy "Şu anda burada da bir hareketlenme söz hususu değil" dedi.

Üşümezsoy sözlerine şöyle devam etti: "Marmara bölgesine baktığmız zaman, 17 Ağustos'ta kırılan fay Körfez'de başladı. Bir ucu Düzce'ye bir ucu da Çınarcık'a giden bir yırtılma meydana geldi. Tüm Marmara'yı kat edecek ve Mürefte hattından Saroz'a girecek 180 km'lik fay var. Bu fayın 1912'de Tekirdağ-Mürefte kısmı kırılmış, 1999'da Körfez kısımı kırılmış."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal