15.06.2021-15:28 (Son Güncelleme:15.06.2021-15:52)


1

1. AKYAKA ORMAN KAMPI, MUĞLA

1. AKYAKA ORMAN KAMPI, MUĞLA

Ülkemizin turizm açısından oldukça zengin olan Muğla bölgesinin her yeri ayrı bir tatil alanıdır. Akyaka, özellikle sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil yapabileceğiniz gibi doğa içerisinde orman kampı yaparak farklı bir deneyim elde edebilirsiniz. Muğla Akyaka Kamp da ziyaretçilerine doğa içerisinde konumlanan evlerde konaklama imkanı da sunuyor. Bundan dolayı kendi çadır ve karavanınızı götürmemiş olsanız dahi konaklama imkanınız oluyor. Yeşil ve mavinin buluştuğu güzel bir nokta olan Akyaka kamp alanının denize doğru olan tarafında benzerlerine az rastlanacak bir deniz manzarası var. Akyaka kamp alanında denizde yüzmek dışında bol bol yürüyüş yapmanız öneriliyor. Bir masmavi tarafı deniz diğer tarafı yemyeşil orman olan Akyaka kamp alanında tuvalet, marketi, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.



2

2. KAPADOKYA KAYA KAMPI, NEVŞEHİR

2. KAPADOKYA KAYA KAMPI, NEVŞEHİR

Nevşehir’in Göreme bölgesinde yer alan Kapadokya Kaya Kamp, çadır ve karavan kampı için oldukça uygun bir bölge. Yerli ve yancı turistin en çok ilgi gösterdiği Kapadokya bölgesine oldukça yakın olan kamp alanından sabahları balon kalkışlarını izleyebilirsiniz. Peri bacalarının muhteşem bir etkisi olduğu bölgeye her yıl yerli ve yabancı turistler akın ediyor. Kuşbakışı görülebilen bölgede sabah ve akşam en güzel manzaraları ile seyirlik manzaralar sunuyor. Bu tarihi ve turistik alanda çadır ve karavan kampçılarının elektrik, tuvalet, sıcak su, duş gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Tüm bunların yanı sıra yeme içme ihtiyacını karşılamak isteyen kampçılara restoran, kafe ve market imkanını da sunuyor. Kapadokya Kaya Kamp da ücretsiz internet imkanının yanı sıra havuz ve soyunma kabini gibi imkanları da bulunuyor.



3

3. CENNET KAMP ALANI, FETHİYE

3. CENNET KAMP ALANI, FETHİYE

Akdeniz’in eşsiz güzelliklerine sahip olan Fethiye de en uygun fiyatlı tatil imkanı kamp alanlarında yapılan tatillerdir. Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Cennet Koyunda tatil yapmak isteyen karavan veya çadır kampıyla da tatil yapabilirler. Denize yürüme mesafesinde olan Cennet Kamping de doğayla iç içe bir tatil yapabilme imkanına sahipsiniz. Kamp alanındaki sabah ve akşam yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Ayrıca duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi doğayla iç içe bir tatil fırsatı da sizlere sunuyor. Şehrin tüm stresini masmavi deniz ve yemyeşil ormanın içerisinde atacağınız bölgede sevdiklerinize de bolca vakit ayırabilirsiniz. Bütün yıl yaşanan olumsuzlukları bir kenara bırakarak güzel bir tatil yapabilirsiniz.



4

4. AKTUR KAMP ALANI, DATÇA

4. AKTUR KAMP ALANI, DATÇA

Ülkemizde doğa içerisinde huzurlu bir tatil yapabileceğiniz bir diğer nokta ise Datça’daki Aktur Camping bölgesidir. Marmaris ve Datça bölgesinde konumlanan bir tarafı yeşil bir tarafı mavi olan bölge de keyif dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Çadır ve karan kampçıları için oldukça uygun olan bölge aynı zamanda bir sitenin tesisi olduğu için diğer kamp alanlarına göre aktivite sayısı bakımdan oldukça zengin. Çeşitli konaklama seçeneklerinin de olduğu alanda denize girmek ve doğada yürüyüş yapmanın yanı sıra birçok farklı seçenekler de mevcut. Çadır ve karavan kamplarında kalmak istemeyenler için kamp alanında konaklama seçeneği de bulunuyor.



5

5. KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI, ANTALYA

5. KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI, ANTALYA

Antalya’da nereye gitseniz bir tarafı deniz diğer tarafı yemyeşil ormandır. Torosların eteğindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda deniz girmek ve orman yürüyüşlerinin yanı sıra rafting sporu bölgede yapılabilecek en iyi aktiviteler arasında. Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda çadır veya kamp tatili yapabilirsiniz. Bölgede çok sayıda ücretsiz kamp alanlarının olmasından dolayı kampçıların en çok tercih ettiği kamp alanlarındandır. Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisinde bungalovlarda konaklama yapılabileceğiniz alanlarda var. Ayrıca karavan ve çadır kampçıları için tuvalet, su, banyo gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlarda bulunuyor.



6

6. URLA DEMİRCİLİ KOYU KAMP ALANI, İZMİR

6. URLA DEMİRCİLİ KOYU KAMP ALANI, İZMİR

Deniz kıyısında kamp yapmak isteyen kampçılar için oldukça uygun olan Urla Demircili Koyu Kamp alanına deniz kıyısında çadırınızı kurabilirsiniz. İzmir Adanan Menderes Havalimanı’na 38 kilometre uzaklıktaki kamp alanına araba ile gelebileceğiniz gibi hava yoluyla da ulaşabilirsiniz. Bölgede ücretli kamp alanları olduğu gibi ücretsiz kamp alanları da bulunuyor. Ancak ücretsiz kısmında maalesef temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her hangi bir tesis bulunmuyor bundan dolayı makul bir ücret ile ücretli kamp alanında kalmanız öneriliyor. Ücretli kamp alanında tuvalet, duş ve yemek gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca Demircili plajı bölgedeki en temiz ve duru suyu olmasından dolayı tatilciler tarafından çokça tercih ediliyor.



7

7. BOZCAADA KAMP ALANI, ÇANAKKALE

7. BOZCAADA KAMP ALANI, ÇANAKKALE

Adanın güney bölgesinde yer alan kamp alanı denize yürüme mesafesinde olduğundan dolayı adaya gelen kampçılar tarafından tercih ediliyor. Çadır kampının yanı sıra bungalov evlerde konaklama imkanı sunulan kamp alanında temel ihtiyaçlar da karşılanıyor. Kamp alanında tuvalet, duş ve yemek alanı gibi alanlar ise ortak kullanılıyor. Ayrıca Bozcaada kamp alanında gün boyunca açık bir kafesi de bulunuyor. Denize sadece 200 metre kamp yapabileceğiniz Ada’nın bir tarafı da çam ağaçlarıyla kaplı olduğundan dolayı doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz. Çadır ve karavan kampları için uygun olan kamp alanına ulaşım noktasında da sıkıntı çekmeyeceksiniz.



8

8. FETHİYE KABAK KOYU, MUĞLA

8. FETHİYE KABAK KOYU, MUĞLA

Dünyada koruma altına alınan bölgelerden bir olan Babadağ’ın eteklerindeki Kabak Koyu, endemik bitkileri ile doğa severlerin tercih ettiği bir bölgedir. Akdeniz’in bakir koylarından biri olan Kabak Koyu son yıllarda kampçıların en çok tercih ettiği bölgelerden biridir. Türkiye’de ender rastlanan bir jeolojik yapıya sahip olan Kabak Koyu üç tarafı dağlarla çevrili olmasının yanı sıra masmavi bir denize açılıyor olmasından dolayı tatilciler tarafından çokça tercih ediliyor. Doğal hayatı korumak için kamp alanları açısından zengin olan bölge de karavan ve çadır kampının yanı sıra ağaç evleri de bir diğer konaklama seçeneğidir. Likya Yolu’nun geçiş noktalarından biri olan Kabak Koyu’nda trekking parkuru açısından oldukça ön plana çıkıyor. Türkiye’de tatil denilince ilk akla gelen bölgelerden biri olan Kabak Koyu’nda deniz, kum, güneş gibi tatil seçeneklerinin yanı sıra bol aktiviteli bir tatil de yapılabilir.



9

9. DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI KAMP ALANI

9. DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI KAMP ALANI

Kamp severlerin popüler kamp alanı olan Dilek Yarımadası Mili Parkı, doğa yürüyüşleri tekne turları, fotoğrafçılık ve piknik gibi farklı etkinlik seçenekleri ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Ege bölgesinin izole kamp alanlarından biri olan Dilek Yarımadası Mili Parkı’nda kendi çadırınızla kamp yapabileceğiniz gibi farklı konaklama imkanları da bulunuyor. Karavancılar için de uygun olan bölge yemyeşil bir doğanın yanı sıra turkuaz ve mavinin birleşimden oluşumundan oluşan mükemmel bir denize sahip. Duş, tuvalet ve yemek gibi temel ihtiyaçların karşılandığı kamp alanında tatilciler çok cüzi bir miktara kamp yapabiliyor. Yürüyüş parkurlarında ve tertemiz plajlarda zaman geçirilebileceği gibi, çeşitli aktivitelerde yapılıyor. Ayrıca Dilek Yarımadası Mili Parkı karavancıların en çok uğradığı bölgeler arasında.



10

10. ASSOS GARGARA DOĞAL TATİL KAMPI, ÇANAKKALE

10. ASSOS GARGARA DOĞAL TATİL KAMPI, ÇANAKKALE

Kuzey Ege’nin en güzel tatil bölgelerinden biri olan Assos’da sahil yolu üzerine konumlanmış Gargara Doğal Tatil Kampı, uygun fiyatı ve aktivite seçeneklerinden dolayı tatilcilerin uğrak noktası konumunda. Kendine ait özel plajının bulunduğu kamp alanı denize sıfır bir konumda. Kampçılar konakladıkları süre boyunca deniz kenarında manzaraya karşı uzun uzun güneşlenme imkanı sunuluyor. Kamp alanına kendi çadırınızı getirebileceğiniz gibi tesis tarafından temin edilen asma çadırlar da bulunuyor. Ayrıca kamp alanı karavan kampçıları için de olukça uygun bir nokta. Gargara Doğal Tatil Kampı alanında tuvalet, duş ve yemek gibi temel ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlı ola Gargara Doğal Tatil Kampı’nda yarım pansiyon seçeneği de bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR