Ümraniye’de Korkunç Kaza: Skuter ile Yola Savrulan Kadın Otobüsün Altında Kaldı

Son dönemlerde sık kullanılan skuter bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ümraniye’de yaşanan korkunç olayda, skuter kullanıcısı kadın yola fırlayarak otobüsün altında kaldı.

22.09.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-16:36)

Özellikle İstanbullular arasında elektrikli skuter kullanımı hızla yayıldı. Skuterların elektrikli olması çevre kirliliğinin önlenmesi açısından avantajlı durumda.  Bu araçlar, kullanıcısına da büyük kolaylık sağlıyor fakat kullanıcıların çoğu kurallara uymuyor, bu durum ise ciddi tehlikeli trafik kazalarına neden oluyor.

İSTANBUL SKUTER ÇÖPLĞÜNE DÖNDÜ

İstanbul'da elektrikli Skuter kullananların kurallara uymadığı gözlemlendi. Bu skuterlar genellikle denetimlere tabi tutulmuyor ve caddelere gelişi güzel park ediliyor. Hatta bazı yerlere park edilen skuterlar engelli vatandaşlar için büyük öneme sahip olan engelli rampalarını işgal ederek park ediliyor.

SKUTER KULLANICILARI KURALLARA UYMUYOR

Türkiye'ye geçtiğimiz yıllarda gelen ve oldukça popüler olan elektrikli skuterlar tehlikeli bir hal almaya başladı. Son dönemlerde özellikle İstanbul’da yoğun bir şekilde kullanılması ve kullanıcıların araçları ne kullanırken ne de park ederken dikkat etmemesi büyük sorunlara yol açmaya başladı. Bilinçsiz bir şekilde kullanılan elektrikli skuterlardan düşenlerin yanı sıra arabaların önüne atlayanlar da oluyor. Skuterlardaki en büyük tehlikelerden biri ise genellikle kullanıcıların paradan tasarruf etmek için iki kişi binmesi oluyor. Bu araçların sadece tek kişilik olması ve hareket kabiliyetinin ona göre yapılmış olmasına rağmen çoğu vatandaş iki kişi biniyor.

Elektrikli skuter tehlikesi

GEREKLİ DENETLEMELER YAPILMIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin 27 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda elektrikli skuteryönelik yeni düzenlemeler getirilmesine karar verilmişti. Verilen kararlarda elektrikli skuterların 15 yaşından küçüklerin kiralama yapamaması ve hız sınırının 15 km'ye düşürülmesi gündeme gelmişti. Bu kararların yanı sıra skuterlara reklam olmamasına, 15 yaşından küçüklerin kiralama yapamamasına skuterların tramvay ve metrobüs yollarına girememesine karar verildi. Fakat bu skuterlar için gerekli denetlemeler yapılmıyor.

ÜMRANİYE’DE SKUTER KAZAZI

Anadolu Ajansı’ndan gelen son dakika haberine göre; Alemdağ caddesi üzerinde elektrikli skuteri ile yol alan İlknur A., yanındaki arabanın birden kapısını açması sonucunda yola doğru fırladı. Aniden yola savrulan kadın ise İETT otobüsünün altına girdi. 

ELEKTİRİKLİ SKUTER CAN ALDI

Aniden yola fırlayan kadın otobüsün altından ağır yaralı olarak çıkarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı kadına ilk müdahaleyi yapıp, hastaneye kaldırdı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi altına alınan kadın hayatını kaybetti. 

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ İFADEYESİ ALINMAK ÜZERE KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Yaşanan korkunç kazanın ardından, yolda duran ve kadının yola savrulmasına neden olan arabanın sürücüsü ile otobüs şoförü, ifade için karakola götürüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinde, İlknur A'nın skuter ile seyir halindeyken ticari aracın açılan kapısına çarptıktan sonra yola düşmesi ve hareket halindeki otobüsün altında kalması yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal