Denetimsizliğin Bedelini Millet Ödüyor: ‘Sallanıyoruz’ Diye İsyan Ettiler

İstanbul Avcılar’da akılalmaz bir olay yaşandı. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleşen binanın hafriyatındaki demirin kepçeyle betondan ayrıştırılması esnasında yan apartmanda oturanlar, 'sallanıyoruz' diyerek, dışarı çıktı.

19.04.2021-13:13 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-13:23) Denetimsizliğin Bedelini Millet Ödüyor: ‘Sallanıyoruz’ Diye İsyan Ettiler

İstanbul'un Avcılar ilçesindeki Merkez Mahallesi Çiğdem Caddesi istikametinde yer alan 4 katlı eski bir apartman, kentsel dönüşüm için yeniden inşa edilmek üzere yıkıldı. Ekipler, cuma günü başlattıkları yıkım işini koronavirüs önlemleri kapsamında hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da devam ettirdi. 

DEPREM KORKUSU YAŞADILAR 

Binanın enkazındaki beton ile inşaat demirlerinin kopabilmeleri için de beton bloklar cadde üzerine konularak, kepçe ile parçalandı. Bütün gün süren çalışmalar kapsamında kırılan betonlardan koparılan demirler, konteynere yüklemek için kepçe darbeleri ile ezildi. Fakat yıkılan binanın yanında olan 4 katlı apartmanda yaşayanlar her kepçe darbesi ile sallandıklarını ve deprem korkusu yaşadıklarını söylediler. 

ZABITA EKİPLERİ İNCELEME BAŞLATTI 

Evlerinde oturamadıklarını dile getiren bina sakinlerinden Semra Eyüpoğlu durumu ekiplere haber verdi. Gelen ihbardaki şikayet üzerine olay yerine intikal eden Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri, yıkım işini yapan firmanın belgelerini inceledi. Firma görevliler de betonu demirden ayırabilmek için kepçeyle parçalama ve demirleri ezme yöntemini kullanmaya mecbur kaldıklarını, yan binada oturanların zeminden kaynaklı sorunlar sebebiyle rahatsız olmuş olabileceklerini savundu. Zabıta memurları da şikayetçilere, İmar Müdürlüğü’nden uzman çağrılabileceklerini söyledi. 

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMADI 

Diğer yandan meydana gelen tartışma esnasında birleşen vatandaşlardan bazıları, iş makinelerinin üzerinde ’25 metreden fazla yaklaşmayın’ uyarısı bulunmasına rağmen yayaların yanından geçmelerinin engellenmediğini, yeterli bir şekilde güvenlik önlemi almadan çalıştırıldıklarını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal