23.06.2018-17:51 (Son Güncelleme:25.04.2024-04:14)


1

Son birkaç yıldır ülkemizde yaygınlaşan, çok büyük hem oturma odasını hem salonu içinde barındıran gösterişli salonlarda, yapay şömineler ile ayrı bir dinlenme bölümü oluşturulur. Duvarsız bu büyük salonların ortasındaki kolonlar genellikle yapay şömine eklenerek etrafına yerleştirilen birkaç berjer ile günün tüm yorgunluğunu alacaktır



2

Son yıllarda, kalorifer kullanımı ile birlikte müstakil evlerin vazgeçilmezi, şömineler hayatımızdan çıktı. Bazı dağ evlerinde ve çiftliklerde çok nadir de olsa karşımıza çıkan şömineler, romantik ortamların ve dost aile sohbetlerinin aranan görüntüsüdür.



3

Kış aylarında alışkın olduğumuz, içimizi ısıtan kırmızının, sarı ve turuncunun değişik renk tonlarını barındıran alevler, yapay olarak salonlarımıza tekrar girmeye başladı.



4

Genellikle büyük ve gösterişli salonlarda kullanılan yapay şömineler, salonun tam ortasına, köşeye veya geniş olan duvarlara eklenebilir.



5

Büyük ve birkaç oturma alanı bulunan salonlarda tercih edilir. Son birkaç yıldır ülkemizde yaygınlaşan, çok büyük hem oturma odasını hem salonu içinde barındıran gösterişli salonlarda, yapay şömineler ile ayrı bir dinlenme bölümü oluşturulur.



6

Son yıllarda yaygınlaşan, salon ortasındaki şömineler, modern tarzda döşenen salonlarda tercih edilir.



7

Orta büyüklükteki salonlarda tercih edilir. Köşelerde kullanılan yapay şömineler, mobilyaların yerleştirilmesini kolaylaştıracaktır.



8

Genellikle dağ evlerinde kullanılan ve doğal görüntü yaratmak için tuğlalar ile oluşturulan yapay şömine, etrafına yerleştirilen birkaç odun ile gerçek şömineden ayırt edilemeyecektir.



9

Şömine önüne yerleştirilen birkaç büyük yer minderi, sevgili ile romantik dakikalar ve dost sohbetleri için idealdir.



10

Her büyüklükteki salonda tercih edilebilir. Tasarlanan şöminenin çeşidi, salonun hangi tarzda döşendiğine bağlıdır.



11

Modern tarzda döşenen salonlar için elektrik ile oluşturulan efektler sade olarak kullanılır, klasik tarzda döşenen salonlarda ise tuğla görüntüsü veren duvar kâğıtları ile oluşturulan, ayrı ve tek bir duvar şömine olan bölüme ayrılır



12

Şömine yerleştirilen duvar, tablo ve resim çerçeveleri ile dekore edilirse otantik bir görüntü oluşacaktır.



13



14



15



16



17

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR