Dark Dizi Konusu Nedir?

Dark dizi oyuncuları kimlerdir? Dizi kaç sezon sürmüştür, yönetmeni, senaristi ve yapımcıları kimlerdir? Dark dizisi hakkında merak edilenleri derledik.

14.03.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-17:56) Dark Dizi Konusu Nedir?

Dark, ilk kez yayınlandığı 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren dünyanın en çok konuşulan dizileri arasında yerini aldı. Aynı zamanda Dark, 'En çok izlenen Netflix dizileri' ve 'Netflix izlenmesi gereken diziler' listelerinin hep en üst sırasında bulunuyor. 

Alman yapımı Dark, uzay zaman dokusundaki varoluşsal etkileri ve bu etkilerin insan doğasına yansımalarını oldukça sürükleyici bir şekilde ekrana getiriyor. Sürükleyici olduğu kadar karmaşık bir olay örgüsüne sahip olan dizinin izleyicileri, diziyi izlerken genelde kalem kağıt kullanmayı tercih ediyor. Bu şekilde olayları takip etmek bir nebze daha kolay hale geliyor. 

DARK DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Dark dizisi, gerçekte olmayan, kurgusal Alman kasabası Winden'de iki çocuğun kaybolması üzerine gelişen entresan olayları, endişe verici bir zaman yolculuğunu yavaşça çözdüğü için gizlenen dört ailenin sırlarını, radyoaktif sızıntılar ve zaman makineleri temaları ile örülü bir hikaye içinde anlatıyor. Einstein'ın makalelerini aratırcasına; geçmiş, şimdi ve geleceğin iç içe geçtiği dizide birçok bilimsel teorinin yansımalarını görüyoruz. 

DARK DİZİSİ OYUNCULARI

Dark, konusu kadar yüksek maliyetiyle de öne çıkan bir dizi. Bu nedenle oyuncu kadrosu da bir hayli geniş durumda. Louis Hofmann, Andreas Pietschmann ile Dietrich Hollinderbaumer Jonas karakterinin farklı yaşlarını canlandırıyor. Mikkel karakterinin farklı yaşlarını; Daan Lennard Liebrenz ve Sebastian Rudolph ekranlara taşıyor. 

Hannah karakterini; Ella Lee, Maja Schöne oynarken Innes karakterini ise Anne Ratte-Polle, Angela Winkler ile Lena Urzendowsky canlandırıyor. Sebatian'ı Denis Schmit ; Danel'i Florian Panzner ekranlara getiriyor. Lisa Vicari, Moritz Jahn, Luna Arwen Krüger ve Ludger Bökelmann Dark'ın oyuncu kadrosunda öne çıkan isimler. 

DARK DİZİSİ KAÇ SEZON? 

Dark, dünyanın en çok izlenen platformu Netflix'te 1 Aralık 2017 tarihinde yayına başladı. Almanya'nın ilk orijinal Netflix yapımı olan dizinin ikinci sezonu 21 Haziran 2019'da, büyük bir istekle beklenen üçüncü ve son sezonu ise 27 Haziran 2020 yılında takipçileri ile buluşmuştur. 

Dark, 2017 yılından 2020'ye kadar toplamda üç sezon sürmüştür.

Dark oyuncuları, ekranlara verdiği röportajlarda, zaman zaman senaryoyu okumakta ve rol yapmakta zorlandıklarını itiraf etmişlerdir.

DARK DİZİSİ YÖNETMENİ KİMDİR?

Dark dizisi yönetmeni Baran bo Odar ile Jantje Friese'nın yönetmenliğini ortaklaşa üstlendiği bir dizidir. Dizinin yönetmeni de en az dizinin oyuncuları ve konusu kadar merak konusu olmaktadır. Dark dizisinin yönetmeni Who Am I adlı çok izlenen hacker filminin yönetmen koltuğunda oturan Baran bo Odar. 

DARK DİZİSİNİN SENARİSTİ KİMDİR?

Dizinin senaristi ise Jantje Friese. Yetenekli senarist, Dark'ın yayınlandığı süre boyunca dikkatleri üzerine çekti ve en çok merak edilen kişilerden biri oldu.

DARK DİZİSİ YAPIMCISI KİMDİR?

Dark, benzersiz kurgusu ile diğer bilim kurgu dizilerinden farklı konumda bulunuyor. Başarılı dizinin yapımcı kadrosu şu şekilde;

Jantje Friese

Quirin Berg

Max Wiedemann

Baran bo Odar 

Söz konusu yapımcı kadrosu, dünyada böylesine farklı bir dizi ekrana getirmenin haklı gururunu yaşıyor. 

DARK 4. SEZON NE ZAMAN?

Dark izleyicileri 'Dark, 4. sezon ne zaman?' sorusunu sıklıkla soruyor.

Netflix'in ve dizinin yapımcı kanadından gelen açıklamalara göre Dark, 3. sezonunda final yaptı. Bu nedenle 4. sezonu olmayacak. Ancak diziye ilginin bu derece büyük olması yapımcıları 4. sezonu hazırlamaya itebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal