Dar Gelirliye Müjde! Elektrik Faturalarında Yeni Döneme Geçiliyor

Son gelen haber dar gelirli ailelerin yüzünü güldürecek. Hükümet elektrik faturalarında yeni tarifeye geçileceğini açıkladı. Peki nedir bu yeni tarife? İşte detaylar…

19.10.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 18.11.2021-10:46) Dar Gelirliye Müjde! Elektrik Faturalarında Yeni Döneme Geçiliyor

Dün TBMM’de gerçekleşen toplantının gündemine dair haberler gelmeye başladı. Elektrik faturalarında dar gelirli aileler için kademeli ödeme tarifesine geçileceğini bilgisi yer aldı. Yeni sisteme göre, elektriği tasarruflu kullananlar için düşük tarife belirlenirken fazla tüketimde ise maliyet katlanacak.

ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ SİSTEM

Dün AK parti milletvekilleri torba teklifini TBMM’ye sundu. Meclise sunulan torba teklifinde ise elektrik faturaları ile ilgili önemli değişiklikler yer aldı. Belirtilen yeni değişikliklerde EPDK, abonelere tüketim miktarlarına göre farklı tarifeler belirleyecek. AK Parti ekonomi kurmayları, düzenlemenin özellikle dar gelirlilerin elektrik fiyatları artışlarından etkilenmemesi amacıyla getirildiğini belirtildi.

Elektrik faturasında yeni düzenleme

DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN ELEKTRİK TARİFELERİ BELİRLENECEK

Torba teklifinde yer alan yeniliklerde yasa açıldıktan sonra EPDK aylık olarak tüketilecek elektrik miktarına ilişkin tarifeleri belirleyecek. Belli bir kilovatsaat sınırının altında kalanların tarifeleri daha düşük olarak hesaplanacak. Aylık belli bir tüketime kadar tarifeler oldukça düşük tutulacak. Elektriği tasarruflu kullananlar için düşük tarife belirlenirken fazla tüketimde ise doğru orantı olarak fiyat artacak.
AK Parti milletvekillerinin meclise sunduğu teklifin içeriğinde, “Enerji verimliliğini artırmak amacıyla aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır. Bu düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılması, gerekli olan abone grubu için normal tüketim miktarına uygun olarak bir kademe belirlenmesi ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetlerin bu kademe üstünde tüketim yapar aynı abonelere yansıtılması amaçlanmaktadır” ifadeleri yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal