Dar Gelirli Vatandaşa Müjde, 90 Milyon Liralık Bütçe Duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara 90 milyon lira ödeme yapılacağını duyurdu.

25.10.2021-13:10 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-15:19) Dar Gelirli Vatandaşa Müjde, 90 Milyon Liralık Bütçe Duyuruldu

Son Dakika gelen bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, açıkladığı 5 yeni başlığa göre ihtiyaç sahipleri ve dar gelirli vatandaşa 90 milyon liralık bütçe ayırdığını duyurdu.

Ekim ayı nakdi sosyal yardım programı kapsamında açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım, Öksüz Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı adı altında 5 başlıkta ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılacağını duyurdu.

EŞİ VEFAT EDEN DAR GELİRLİ KADINLARA REKOR YARDIM

Eşi vefat etmiş, geçinmekte zorlanan kadınların yanında olmaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara 51,6 milyon lira bütçe ayırdığını duyurdu. BU yardım ile birlikte, pandemi sürecinde iş bulmakta erkeklere oranlar daha çok zorlanan kadınların ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ ASKER AİLELERİNE 2 AYRI DESTEK VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan ayrı bir açıklamada, zorunlu askerlik yapan askerlerin eğer durumu iyi değil ise aile ve çocuklarına destek verilecek. Hem aile hem de çocuklara verilen destek için ayrılan bütçe ise 23,5 milyon lira olduğu belirtildi.

ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLAR İÇİN DESTEK 

Aile üyelerinden birini veya her ikisini kaybeden 18 yaş altı ihtiyaç sahibi çocuklara destekte bulunmaya devam edeceklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu bağlamda öksüz ve yetim çocuklara 11,1 milyon lira destek yapılacağını açıkladı.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANARA DEVLET DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı son açıklamada, tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) kronik hastalığa sahip aynı zamanda dar gelirli olan vatandaşlara 3,6 milyon lira destekte bulunmaya hazırlandıklarını açıkladı.

90 MİLYON LİRALIK DESTEK

Ödemelerin 25-28 Ekim 2021 tarihleri arasında başlayacağını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 5 ayrı konuda ihtiyaç sahiplerine toplamda 90 milyon liralık destek ödemesi yapılacağını bildirdi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DE DESTEK VERİLMİŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilecek  1,5 milyon liralık destek paketi açıklanmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu proje ile geleceğimizi inşa edecek olan öğrenciler için, “Maddi manevi her türlü desteği öğrencilerimize sunacağız.” açıklamasında bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal