Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan Osman Kavala Paylaşımı Yapan Büyükelçilere Tepki!

Gezi Parkı ve 15 Temmuz darbe girişimi suçlarından 1 Kasım 2017 tarihinde tutuklanan Osman Kavala için ABD dahil 10 ülkeden Türkiye’ye serbest bırakın çağrısı geldi.

19.10.2021-11:31 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-12:48) Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan Osman Kavala Paylaşımı Yapan Büyükelçilere Tepki!

Gezi Parkı ve 15 Temmuz darbe girişimi suçlarından 1 Kasım 2017 tarihinde tutuklanan Osman Kavala için ABD dahil 10 ülkeden Türkiye’ye serbest bırakın çağrısı geldi. Gezi kalkışması ve FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe girişiminde oynadığı rollerle bilinen ve tutuklu olan Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala için ABD öncülüğündeki yabancı ülkelerden skandal bir çağrı yapıldı. Toplam 10 ülke tarafından yapıldığı belirtilen tehditvari açıklamada, ‘Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz.’ ifadeleri yer aldı. Skandal çağrıya Türkiye'den tepki gecikmedi. 10 ülkenin Ankara'daki büyükelçileri, Osman Kavala'ya ilişkin açıklamaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘Yargıya müdahaleyi arzu edenler, bu arzularını kendi ülkelerinde gerçekleştirmeye devam edebilirler.’ dedi. ABD öncülüğündeki toplam 10 ülke piyonları Osman Kavala için Türkiye'ye skandal bir çağrıda bulundu. Gezi kalkışması ve FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe girişiminde oynadığı roller sebebiyle tutuklu bulunan ayrıca terör örgütü PKK'ya övgü dizen Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala için ABD Ankara Büyükelçiliği'nden bir açıklama yapıldı. 

KAVALA’NIN DERHAL SERBEST KALMASI İÇİN TÜRKİYE’YE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

Osman Kavala, 1 Kasım 2017 tarihinde Gezi Parkı ve 15 Temmuz darbe girişimi suçlarından tutuklanmasının ardından Gezi Parkı davasından beraat etti. Osman Kavala’nın 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açılan davalar kapsamında yargılanması devam ediyor. ABD dahil toplam 10 ülke, Türkiye’ye Kavala için serbest bırakın çağrısında bulundu. Toplam 10 ülke tarafından yapıldığı belirtilen tehditvari bir açıklama, ‘Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz.’ ifadeleri yer aldı. Yapılan skandal açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Osman Kavala'nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz.’ Türkiye'ye yönelik tehditveri açıklamada bulunan 10 ülke ise şu şekilde; ‘Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri’

TÜRKİYE TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDİR

ABD, Kanada başta olmak üzere Fransa ve Almanya dahil toplam 10 ülkenin Osman Kavala için Türkiye’ye yaptığı serbest bırakın çağrısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan cevap geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘Türkiye'de yargı bağımsızdır ve Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Yargıya müdahaleyi arzu edenler, bu arzularını kendi ülkelerinde gerçekleştirmeye devam edebilirler.’ ifadesini kullandı. Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı büyükelçiliklerin Osman Kavala'nın yargılandığı davayla ilgili açıklamasına tepki göstererek, şunları kaydetti; ‘Görevli bulundukları ülkenin bağımsızlığına sadakat göstermek zorunda olan ve 'yargı bağımsızlığından' söz eden bazı ülkelerin büyükelçileri, hadlerini aşarak 'siyasetin yargıya müdahalesini' talep etmişlerdir. Türkiye'de yargı bağımsızdır ve Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Yargıya müdahaleyi arzu edenler, bu arzularını kendi ülkelerinde gerçekleştirmeye devam edebilirler.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal