Başkan Erdoğan: Bizim İçin Terör Neyse İşsizlik Odur!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli gündem konularına değinirken, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

06.09.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-09:55) Başkan Erdoğan: Bizim İçin Terör Neyse İşsizlik Odur!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde toplanacak olan Kabine Toplantısı bugün başladı.

MASADA ÖNEMLİ GÜNDEM KONULARI VAR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantı, saat 15.40'de başladı.

İLK OLARAK YÜZ YÜZE EĞİTİM KONUŞULACAK

Kabine toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer uğun itibarıyla başlayan yüz yüze eğitim ve okullara alınacak önlemler ile ilgili bilgiler paylaşacak. Bunun yanında, üniversitelerde alınan önlemler ilgili de konuşulacak.

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleşti. Kabine toplantısında Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10 ülkenin büyükelçilerine seslendi. Türkiye'nin bağımsızlığını tanımayan hiçbir gücün ülke sınırları içinde barınamayacağını bildirdi.

AFRİKA ÜLKELERİ İLE OLAN İLİŞKİLER SÜRECEK

Afrika ziyaretine değinen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkeleri ile olan ilişkileri bir adım öteye taşınacağını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; "Bizi farklı bir yere koyuyorlar. Asırlardır sömürülen bir coğrafyada mesafe kat etmek kolay olmuyor. Sömürgecilerin izlerini siyasetten ekonomiye, sosyal ve kültürel hayata her alanda görülmektedir. Kıtadaki pek çok bölge ile 500 yıllık geçmişe sahip ilişkilerimizin bulunması işimizi kolaylaştırıyor. Afrika'ya pazar değil ortak olarak gören yaklaşımla iş birliği köprüleri kuruyoruz. Neredeyse her ay 1 ve birkaç Afrikalı misafirimizi ağırlıyoruz. İnşallah en kısa sürede yeni bir Afrika programı ile güzel iklimi daha da ileriye taşıyacak adımlar atacağız."

1000 YILLIK BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİ DEVAM EDİYOR

Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bıraktığı mücadeleyi sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Erdoğan bağımsızlık mesajı verirken sözlerine şu sözlerle devam etti; "1000 yıllık vatanımız Anadolu'da neredeyse her günümü mücadele ile geçmiştir. Bugün de her cephede aynı mücadeleyi veriyoruz. Boş bıraktığımız, ihmalkar davrandığımız, gereken tedbiri almadığımız, yeterli tahkimatı yapmadığımız her alanın, ülkemizin istiklali ve istikbali için bir tehdit olarak karşımıza çıktığı gerçeğini defalarca yaşadık. Bu tecrübenin ışığında diplomasiden, güvenliğe, ekonomiden teknolojiye uzanan geniş bir yelpazede ülkemizi güçlü tutmak, milletimizin haysiyetini korumak için canla başla mücadele ediyoruz. Yürüttüğümüz mücadelede Cumhuriyetimizin bir asırlık birikimi, Osmanlı ve Selçuklu'nun 10 asırlık mirası, medeniyetimizin 15 asırlık zenginliği, devletimizin 20 asırlık geleneği en büyük güç kaynağımızdır."

BÜYÜKELÇİLER HADSİZLİK YAPMASIN

Küresel güçlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yargı organının bağımsız olduğunu ve alınan kararlara saygı duyulması gerektiğini söylerken sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Küresel yönetim sisteminin vanasını elinde tutanlar kendi sınırları içindeki her türlü hak ve hukuku askıya almayı meşru sayarken, milyonlarca insanın ölümünü sessizce seyrediyor. Türkiye artık kendi duruşunu sergilemeye başladığında paniğe kapıldılar. Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçileri tarafından yapılan hadsiz açıklamayı da aynı çerçevede değerlendiriyoruz. Bu açıklama ülkemizin yargısını ve egemenlik haklarını hedef almıştır. Bu tavır ülkemizde yargı teşkilatımıza yapılmış bir büyük hakarettir. Anayasamızın 138. maddesinde belirtildiği gibi Türk yargısı kimseden emir almaz. Bağımsız ve tarafsız yargımız ile yargı mensuplarımıza yönelik gereken cevabı vermek bizim görevimizdir. Viyana sözleşmesinin 41. maddesine bağlılıklarını ifade eden bu büyükelçilerin artık beyanlarında daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz."

TÜRKİYE'DE HİÇBİR KARAR TESADÜF DEĞİLDİR

Türkiye gibi ülkelerde hiçbir kararın ve eylemin tesadüfi olmadığını söyleyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarına  şu sözleri ekledi;  "Türkiye gibi misyon sahibi bir ülkede hiçbir karar tesadüfen alınmaz, hiçbir eylem bilinçsiz yapılmaz. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak neredeyse 20 yıldır dünyada birlikte çalışmadığımız lider, arka planına vakıf olmadığımız hadise kalmadı. Avrupa'nın ve dünyanın en kıdemli lideri olarak başlattığımız demokrasi ve kalkınma hamlesini sonuçlandırarak büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz."

BAY KEMAL DURUMDAN RAHATSIZ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Üniversitelerin sayıca çok olmasından rahatsız olmasına şu sözlerle değindi; "Hani bir şey yapılmıyordu. Eskişehir'e git Bay Kemal bunların hepsini gör. Ülkemizde kurulu enerji gücümüzü 3 katından fazla artırdık. Çoğalan nüfusa rağmen elektrik sıkıntısı çekmeyerek bu yatırımların meyvesini toplamaya başladık. Ulaşım alt yapımıza tarihin görülmediği yatırımları yaptı. Lojistik avantajımızın meyvelerini toplamaya başladık. Yetişmiş insan kaynağımızı güçlendirdik, her alanda bunların da meyvelerini toplamaya başladık. Adam utanmadan sıkılmadan 81 vilayete ne için üniversite kuruyorsunuz diyor. Biz 81 vilayetteki evlatlarımızı ülkemizin bir ucundan diğer ucuna gitmemesi için bunları kurduk. Ne çileler çekti bu ülkenin evlatları. Bundan niye rahatsız oluyorsun Bay Kemal. 207 Üniversite ile ilim irfan dağıtıyoruz. Dağıtmaya da devam edeceğiz. Sizin yapamadıklarınızı biz yaptık, yapıyoruz. Biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık."

BİZİM İÇİN TERÖR NEYSE İŞSİZLİK ODUR

Piyasaların canlı olduğuna değinen Başkan Erdoğan, ekonominin iyi olduğunu belirterek şu açıklamalara yer verdi; "Şu anda bakıyorsunuz her evde araba var. Kapıcısında araba var. İkinci el araba yetişmiyor zaten öyle bir durum var. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsunuz. Ama bunu televizyon ekranlarından anlatıp vatandaşı kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Terörle mücadele ile işsizlikle mücadele bizim aynı mesafededir. Bu sıkıntılı sürecin olumsuz etkilerini dünyada daha fazla göreceğiz. Türkiye olarak artan üretim ve lojistik gücümüzle yaşanan sıkıntıları kendimiz için fırsata dönüştürme yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Yaşanan fiyat artışlarının ve diğer sıkıntıların insanlarımız bunaltmaması için gereken tedbirleri alıyoruz. Sosyal yardım sistemimizi etkin şekilde işleterek, geliri olmayan ve düşük gelirli vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Salgın döneminde fedakarlık yapan vatandaşlarımızın üzerlerine daha fazla yük binmemesi için gereken tedbirleri almaktayız."

FIRSATÇILARLA MÜCADELEYE DEVAM 

Pandemi nedeniyle her sektörde stokçuluk yapan fırsatçıları eleştiren Başkan Erdoğan  denetimlerin arttığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; "Fırsatçılık yapanlara da kusura bakmasınlar göz açtırmayacağız. Denetimleri sıkılaştırıyoruz. Meclis'e sunduğumuz 2022 bütçemizi de bu anlayışla hazırladık. Nice saldırıları, krizleri geride bırakan ülkemizin küresel türbülansın da üstünden geleceğine inanıyoruz. Bu hafta sonu Roma'da yapılacak g-20 liderler zirvesinde ülkemizin görüşlerini dile getireceğiz, önümüzdeki fırsatları değerlendirmek için temaslarda bulunacağız. Ülke içindeki sıkıntıları çözmek, her kesimden insanımıza rahat nefes aldırmak için daha çok politikalar geliştireceğiz. 58 ildeki 1585 Cemevi ziyaret edilerek hazırlanan kapsamlı çalışmayı kabinde görüştük."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal