Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İtalya Başbakanı Draghi'yi resmi tören eşliğinde karşıladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde karşıladı. İşte haberin detayları...

05.07.2022-16:55 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-17:40)

Ziyaret çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılanan İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin başkanlığında Ankara'da Türkiye ve İtalya arasında Üçüncü Hükümetlerarası Zirve Toplantısı yapılacak. 


İkili ilişkiler gözden geçirilecek 

Öte yandan ilgili bakanların katılımıyla birlikte gerçekleştirilecek olan zirvede, Türkiye ve İtalya’nın arasındaki ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi adına atılabilecek adımlar masaya yatırılacak. Diğer yandan baş başa görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Draghi heyetler arası görüşmelerin sonrasında anlaşmaların imza törenine iştirak edecek ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.


Fikir alışverişi yapılacak 

Söz konusu temaslarda bunun yanı sıra, Türkiye'nin stratejik ortağı ve NATO Müttefiki İtalya'yla, ikili ilişkilerin dışında Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileriyle bölgesel ve küresel meseleler hakkında da fikir alışverişi gerçekleştirilecek.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal