Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Taziyelerini İleten Tüm Ülkelere Teşekkür Mesajı Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin orman yangınları ile verdiği mücadeleye destekte bulunan, ve taziyelerini ileten tüm ülke ve organizasyonlara teşekkür etti.

03.08.2021-17:31 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-17:49) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Taziyelerini İleten Tüm Ülkelere Teşekkür Mesajı Geldi

Türkiye 28 Haziran tarihinden beri yangınlarla imtihan oluyor. Antalya ile başlayan ve birçok şehirde art arda gerçekleşen orman yangınları, Türkiye'nin de yüreğini yaktı.

ÖNCELİKLE AZERBAYCAN’A TEŞEKKÜR GELDİ

Yüzlerce ekibin bir araya gelip görev aldığı söndürme çalışmaları ise havadan ve karadan olmak üzere 7 gündür hız kesmeden devam ediyor. Meydana gelen yangın bölgelerinde yaşayan vatandaşlar da destek verirken, bir diğer destek ise dış ülkelerden geldi. Öncelikle Azerbaycan olmak üzere, Rusya, İspanya, Katar, Ukrayna gibi ülkeler yangınla mücadelemizde asker ve uçak yardımlarıyla yanımızda oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile toplam 73 ülke ve 10 uluslararası kuruluşa tek tek teşekkürlerini iletti. 

‘MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM’

Bu zorlu sürecin en kısa sürede atlatılacağını vurgulayan Erdoğan destek veren ülkelere teşekkürlerini ileterek ‘Orman yangınlarıyla mücadelemizde desteğini, geçmiş olsun dileklerini, taziyelerini ileten, yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen tüm dost ülke ve organizasyonlara milletim adına teşekkür ediyorum.

7 ÜLKE LİDERİNE ÖZEL MESAJ

Özellikle ilk andan itibaren desteklerini esirgemeyen Can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı, değerli dostum İlham Aliyev’e, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’e ülkem adına teşekkür ediyorum. Komşumuz İran’ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Temim, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’ye gösterdikleri güçlü dayanışmadan dolayı şükranlarımı sunuyorum’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal