Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rami Kışlası ve KDV Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada kitap,dergi ve gazetelerden alınan KDV ve ÖTV oranlarının sıfırlanacağının müjdesini verdi.

10.02.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 10.02.2019-13:40) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rami Kışlası ve KDV Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temelini atmakta olduğumuz İstanbul Atatürk Kültür Merkezi 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan oluşuyor. Yeni Atatürk Kültür Merkezi binasında, 2 bin 500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark bulunacak. " dedi.

RAMİ KIŞLASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kışlası ile ilgili de bir müjde vererek, "Buradan bir müjde daha veriyorum. İstanbul'daki Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getireceğiz. Yaklaşık 6 milyon cilt eseri burada toplayacağız. Göreve geldiğimizde ülkemizdeki kültür merkezi sayısı 42 idi biz bu sayıyı 115'e çıkardık." ifadelerini kullandı.

KİTAPLARA VERGİ MÜJDESİ

Konuşmasının sonlarına doğru kitapseverler ve yayıncılar için de bir müjdeyi paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kitapta ve süreli yayında KDV oranı sıfıra düşürülecek. Bu konuyu önümüzdeki hafta TBMM'de ele alacağız." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal