Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar: Türkiye NATO Ülkeleri Arasında İlk 5'te Yerini Alan Güçlü Bir Ülke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Şehriban Hatun Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışı törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu.

11.06.2021-14:58 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-14:58) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar: Türkiye NATO Ülkeleri Arasında İlk 5'te Yerini Alan Güçlü Bir Ülke

Üsküdar'da bulunan Şehriban Hatun Camii'nin restorasyonu sona ererken, Kur'an kursu, kütüphane, şadırvan, yurt alanı, imam ve afet yönetim merkezi, müezzin lojmanlarıyla beraber 2200 metrekarelik bir külliye mevcut.

CUMHURBAŞKANI'NDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MESAJI

Açılış merasimde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm komşularımızdan, bütün Burhaniye Mahallesi sakinlerinden özellikle bir ricada bulunacağım. Ben, buradaki tüm konutların bu yolların sıkıntılarından bir an önce kurtulması için kentsel dönüşüm noktasında belediyemize, bakanlığımıza yardımcı olun ki buralarda yaşama imkanınızı biz de süratle sağlayalım." dedi.

Ardından da basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayiyo Erdoğan'ın, açıklamalarında öne çıkan ifadeler:

"TÜRKİYE NATO ÜLKELERİ ARASINDA İLK 5'TE YERİNİ ALAN GÜÇLÜ BİR ÜLKE"

NATO Zirvesi'nde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye NATO ülkeleri arasında ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri sayın Biden ile ele alma imkanı bulacağız.

İkili görüşmelerimiz var. İngiltere, Fransa, Almanya, Letonya Başbakanları, Cumhurbaşkanları ile görüşmelerimiz olacak. Bu sayı artar eksilmez. Böyle bir zincir ikili bir şekilde orada görüşmeleri devam ettireceğiz. Bir de NATO üyeleri olarak orada sunumlarımız olacak. Bu sunumları müteakiben de basın açıklamamızı NATO Zirvesi'nden sonra yapacak ve daha sonra da en son görüşmemiz Biden ile olacak.

Bu görüşmenin ardından da Azerbaycan'a geçeceğiz. Orada da malum önce Fuzuli'ye gideceğiz. Daha sonra İlham Aliyev kardeşim ile Şuşa'da buluşarak iki ülke olarak aramızda sözleşme imzalayacağız. Bu da Türkiye Azerbaycan arasında kapsamlı bir sözleşme olacak. Azerbaycan'dan sonra da Antalya'da Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Liderler Zirvesi'ne katılacağız. Sonrasında da tekrar mesaimize başlayacağız.

"ŞU ANDA AŞILAMADA 32 MİLYONU YAKALADIK"

Şu anda, 32 milyonu yakaladık aşılamada. Bir taraftan da aşılarımız geliyor. Turizm noktasında da ilgili bakanlarımız İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan bir heyet Antalya'ya gelmek suretiyle görüşmeleri yapacaklar. Süratle bir turizm atağı, bir turist atağı başlayacak.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal