Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Andımız Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Danıştay sempozyumunda önemli açıklamalarda bulundu.

24.10.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-12:28)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Yeni sistemin özelliği yürütmede çift başlılığa son vermesidir. Kuvvetler ayrılığını gerçek anlamda işletemeyen, millet iradesini antidemokratik kurum ve kuruluşlarla önleyen çarpık anlayış düzeltilecek diyorum fakat kendi kendime soruyorum; düzeltildi mi? Bir takım uygulamalar görüyorum ki, çok başlılığa giden bir süreç var. Bazı kavramlarda da zorlanıyorum.

DANIŞTAY NASIL İZAH EDECEK?

Bugünkü sempozyumun başlığı çok anlamlı. Şura-yı Devlet, devletin danışması, danıştığı mercii. Karar, icra bu kimin; bu da yerindelik anlamıyla iradenindir. Burayı iyi anlayamazsak, olay İzmir Limanı'nın biz ihalesini yapıyoruz, Danıştay da İzmir Limanı ihalesi 2 sene bekliyor, 2 sene sonunda alacak kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar zarara uğruyoruz. Bunu bana Danıştay nasıl izah edecek? Danıştay 1 milyar doların hesabını kim verecek? 1 milyar doları bu millete ödetmeye kimsenin hakkı yok. Danıştay böyle bir kararı geçiktirdiği zaman bunun hesabını kim verecek. Böyle bir merci bulunmuyor.

16 senelik başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı zamanımda bunlar sıklıkla başıma geldi. Son anayasa değişikliğinde danışır noktasında değişikliğe gittik fakat bu hala Danıştay'a nüfuz etmemiş. Halbuki bu değişiklik gerçekleşti.

Yargı yetkilerini aşmamaya özen göstermeli. Yasa koyucu gibi hareket etmek yanlıştır. 5 sene sonra ant ile ilgili karar alınıyor. 2013 yılında  neredeydiniz? 5 sene sonra şimdi mi aklınıza geldi. Millet tokadı bize atıyor, hesabı veren biziz.

Ayrıntılar Geliyor...

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal