Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2020'de Yoğun Telefon Diplomasisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılında gerçekleştirdiği telefon görüşmelerine dair veriler açıklandı.

30.12.2020-01:23 - (Son Güncelleme: 30.12.2020-01:23) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2020'de Yoğun Telefon Diplomasisi

Açıklanan verilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleri ile 185 telefonda görüştü, 9 video konferans toplantısı yaptı. Bu rakamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından yapılan son yılların en yoğun telefon diplomasisi olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı’nın 2020 yıl içerisinde en sık görüştüğü isim Almanya Başbakanı Merkel oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile 15 kez telefonda, 6 kez de video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen bu görüşmelerde, düzensiz göç, Libya, Doğu Akdeniz,Yunanistan ile yaşanan gerginlik ve AB ile ilişkiler ele alındı.

'PUTİN İLE 15 DEFA GÖRÜŞTÜ'

Yıl Boyunca yoğun görüşmelerin yaşandığı Ankara - Moskova hattında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 15 kez görüştüğü belirtildi. Görüşmelerde Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ konuları ele alındı.

'ABD İLE 12 KEZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok görüştüğü ülkelerden biri de ABD oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile 12 kez telefon görüştürmesi gerçekleştirdi.

'ALİYEV İLE DAĞLIK KARABAĞ KONUŞULDU'

Dostlukları bütün dünya tarafından bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesindeki gelişmeler başta olmak üzere birçok konuda telefonla görüştü.

'G20 VE BM TOPLANTILARINA 18 VİDEOMESAJ'

Geçtiğimiz senelerde G20 ve BM toplantılarına bizzat katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgını sebebiyle bu sene uluslararası oturumlara 18 videomesaj yolladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal