Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye 17 Yılda Her Alanda, Kendisine Çizilen Hudutları Aşıp Geçmiştir'

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Daha şimdiden birileri yapamazsınız, yaptırmayız diyorlar ve müteahhitlere de tehdit savuruyorlar. Bu millet size bu ülkede iktidar vermez'' dedi.

23.12.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-14:46)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni"nde konuştu. Kanal İstanbul, İstanbul Havalimanı ve Savunma sanayine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye 17 yılda, her alanda olduğu gibi bilim ve teknoloji sahasında da prangaları parçalamış, kendisine çizilen hudutları aşıp geçmiştir. İstanbul Havalimanı bu başarının en güzel örneklerinden biridir. Türkiye içeride ve dışarıda pek çok engelle karşılaştı. Yeri geldi projenin dış kredileri iptal edildi, yeri geldi olumsuz kampanyalarla inşaat durdurulmak istendi.

Bugün 50 milyonuncu yolcuya ulaşıldı. İlk etabın kapasitesi olan 90 milyon yolcu hedefine kısa sürede varılacağı anlaşılıyor. 150 milyon yolcu ile ilgili hazırlıkları hızlandırmamız gerekiyor. Ardından 200 milyona yürüyeceğiz.

Savunma sanayiinde yaptıklarımız çok önemli. Dün ilk filomuzun denize indirilme törenine katıldık. 700'e aşkın projeyi aynı anda yürütüyoruz. İnsansız hava aracı üretiminde ilk 4 ülkeden biriyiz. Cuma günü inşallah 'Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin tanıtım törenine katılacağız.

Kanal İstanbul ile ilgili birileri yapamazsınız diyorlar. Mütahitlere tehdit savuruyorlar. Biz iktidara geldiğimizde ihaleyi iptal ederiz diyorlar. Siz zaten iktidara gelemezsiniz ki. Siz yapılan herşeyin karşısındasınız. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz. Bunlara sorsan Marmaray'da olmazdı, 3 köprü de olmazdı.

Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz. Bunlar gezici. Biz ise 1 günde 11 milyon fidan ve ağacı diken bir iktidarız farkımız bu. Bir İstanbul boğazımız var. Siz Independent olayını unutuyor musunuz. Hepsinden öte Montrö anlaşması Türkiye’ye kazandırmıştır ne kaybettirmiştir. Bunu hiç düşündünüz mü? Bunlara sorsanız Marmaray da , Yavuz Sultan Selim köprüsü de, Osmangazi köprüsü de olmazdı"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal