Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile telefonda görüştü. Görüşmede Tunus'taki gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alınırken Erdoğan, demokrasi vurgusu yaptı.

03.08.2021-09:02 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-09:25) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı ile Görüştü

Tunus, Cumhurbaşkanı Kays Said'in, meclisin tüm yetkilerini 30 gün süreyle durdurması ve milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya alması ile siyasi bir kriz gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Kays Said ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Konu ile alakalı olarak bir açıklama, İletişim Başkanlığı'ndan geldiş.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Tunus’taki gelişmeler ile ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınarak değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Tunus’un istikrarını, iç barışını ve huzurunu korumasının bölgenin selameti açısından da çok önemli ve çok mühim olduğuna işaret ederek, son günlerde Tunus’ta yaşanan gelişmeleri bu bakımdan dikkatle takip ettiklerini ifade etti.

DEMOKRASİYE DİKKAT ÇEKTİ 

Tunus’un bu sıkıntılı süreci atlatarak, yoluna çok daha güçlü bir biçimde devam edeceğine inandıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokratik geçişin bölgedeki ilham kaynağı Tunus Meclisi’nin faaliyetlerinin tüm zorluklara rağmen devam etmesinin hem Tunus için hem de bölge demokrasisi için önemli olduğunu söyledi.

ERDOĞAN, MECLİS'İN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Problemlere çözüm üretme, sağlıklı tartışma ve diyalog zemini olarak Meclis’in çalışmalarına devam etmesi hayati değere sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus’ta demokrasinin korunması, özgürlüklerin garanti altına alınması ve hukukun üstünlüğünün gözetilmesinin çok kıymetli olduğuna dikkat çekti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal