Cumhurbaşkanı Erdoğan, Raşit Dostum'u Dolmabahçe'de Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Abdul Raşid Dostum'u Dolmabahçe'de kabul etti.

25.10.2019-20:40 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-20:31)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Abdul Raşid Dostum'u Dolmabahçe'de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basına kapalı gerçekleşen kabulü, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmede, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

ABDUL RAŞİD DOSTUM KİMDİR

Raşid Dostum, 15 Ağustos 1954 tarihinde Afganistan‘ın kuzeyinde, Cüzcan Vilayeti’nin bir şehri olan Şibirgan’da doğmuştur. Tam adı Abdürreşid Raşid Dostum’dur. Özbek asıllıdır.

Raşid Dostum, 2014 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eşref Gani Ahmedzai‘yi destekledi ve onun Başkan seçilmesinden sonra 29 Eylül 2014 tarihinden itibaren Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai’nin birinci Yardımcısı oldu.

Bir ara GATA‘da da tedavi olan Raşid Dostum’un Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli binbaşı ve MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu ile de ilişkisi vardı. Taliban Afganistan’ın kontrolünü ele geçirdiğinde Türkiye ile yakın ilişkisi onu kurtardı. 1998 yılında ailesiyle Ankara‘ya kaçtı. 7 Nisan 2001 tarihinde Afganistan‘a dönerek Kuzey Güçleri ile Taliban rejiminin devrilmesinde etkili olan Özbek General, Mart 2005‘te Hamid Karzai tarafından Amerikan ordusu kontrolündeki Afgan ordusunun genelkurmay başkanlığına getirildi.

25 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da Mabeyn Köşkünde ve 17 Kasım 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Devlet Başkan Yardımcısı General Raşit Dostum‘u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ederek görüştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal