Cumhurbaşkanı Erdoğan Millet İttifakına Seslendi: 'Neden Susuyorsunuz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında PKK’lı teröristle terör kampında çekildiği fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında CHP ve İYİ Partiye seslendi.

12.01.2022-15:11 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-16:03)

PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda öldürülen teröristin cep telefonu incelenmesi sonucunda HDP Gaziantep Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekildiği fotoğrafların basına yansıması sonrasında kamuoyunun gündemine oturdu.

Basına yansıyan fotoğraflar sonrasında HDP’li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik hazırlanan Cumhurbaşkanlığı fezlekesi, Meclis’e sunuldu. 


AK Parti TBMM toplantısında kamuoyunun gündeminde olan konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan, ‘Teröristlerden oluşan parlamento, demokratik bir parlamento olamaz’ diyerek HDP’li vekilin dokunulmazlığını düşürülmesi konusunda sessizliğini koruyan CHP ve İYİ Partisine seslendi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GEREKENİ YAPACAĞIZ

Meclis içerisindeki teröristlerden arındırmak için gereken her şeyi yapacaklarını belirten Başkan Erdoğan, PKK’lı teröristle terör kampında çekildiği fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında CHP ve İYİ partisinin neden sessiz kaldığını ifade ederek şu ifadelere yer verdi; ‘Ortaklarınızdan bir tanesi soyadı neyse. Terör örgütünden birisi ile tutuşuyor. Resimler yayınlanıyor. Günlerdir izledik, izlediniz. Ne yazık k ki PKK'nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Biz bununla ilgili olarak Karma Komisyon'a süratle gönderdik, gereği yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. dedi.

NEDEN SUSUYORSUNUZ

AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında PKK’lı teröristle terör kampında çekildiği fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında CHP ve İYİ Partiye seslenerek neden sustukları sorusunu yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhur İttifakı gereken her şeyi söyledi. Bay Kemal sen neden susuyorsun, İP sen neden susuyorsun, HDP sen neden susuyorsun? Diğerlerinde bir şey var mı? Onlar yamalı bohça zaten. Bir şey söylerler ya da söylemezler, biz gerekeni yapacağız. Milletimize bunları anlatacağız.’ diye konuştu.

TERÖRİSTLERDEN OLUŞAN PARLAMENTO DEMOKRATİK OLAMAZ

Parlamento içindeki teröristleri temizleyerek demokratik bir parlamento oluşturacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Parlamentoda demokrasiyi egemen kılmamız lazım. Bu CHP kalkıyor dinimize maalesef sövüyor. Bunları hala CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz savunuyorlar. Gerçeği görün. Sizlere bunları delilleri ile ispatlıyoruz. CHP dün de buydu, bugün de bu. Bu kafa ile giderse yarın da böyle olacak. PKK'nın güdümündeki parti, ne söyleyeceğini belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bu teröre sırtını dayamak veya karşı durmak meselesidir. Gerisi lafıgüzaftır.’


KILIÇDAROĞLU ÜLKEDE KOMEDYEN EKSİKLİĞİNİ DOLDURUYOR

AK Parti TBMM toplantısında kamuoyunun gündeminde olan konuyla ilgili değerlendirmeler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset üzerinden yaptığı algılarla vatandaşı güldürdüğünü belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tiye alarak şu ifadeleri kullandı; ‘CHP'nin bunca muhalefet döneminde bir vizyon ortaya koyduğunu gören var mı? Altenatif teklif getirdiğini duyan var mı? Milletimizin derdine derman olduğunu duyan, bilen var mı? Yok. Ne işe yarar bu CHP? Bunun cevabını başındaki zata bakarak anlayabilirsiniz. CHP'nin başındaki zat yalan ve çarpıtma siyaseti ile milletimizi güldürüyor. Ülkede komedyen eksiği var ki orayı dolduruyor.’

KILIÇDAROĞLU'NA BEDAVA ELEKTRİK TEPKİSİ

Şanlıurfa’da CHP’nin kazanması dahilinde bedava elektrik vereceğini dile getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Başkan Erdoğan, ‘Madem Kılıçdaroğlu işin eğlencesinde. Bu zat, Şanlıurfa'nın CHP'ye geçmesi halinde elektriğin bedavaya verileceğini söylüyor. Madem CHP Genel Başkanı'nın böyle bir hayali var. Biz de kendisine yardımcı olalım dedik. Arkadaşlarımıza talimat verdik. Nerede CHP'li belediye varsa çiftçiye bedava elektrik verilmesini teklif edelim dedik. Maksat Kılıçdaroğlu'nun sözünü yerde bırakmayalım. CHP Genel Başkanı'nı kendi tabanı ve millet nezdinde mahcup etmeyelim. Gerçi ilk başladığımız yerde 'Gidin onu Kılıçdaroğlu'na sorun' deseler de, belediye başkanının CHP Genel Başkanı'nın vaadinden haberi yok herhalde.

Değerli arkadaşlar, karşımızda böylesine ağzından çıkan sözden habersiz, gerçekler yüzüne vurulunca böylesine tepkisizi, milletin beklentilerine cevap vermekten bu kadar uzak bir muhalefet tipolojisi var. Bu muhalefet sorununu Türkiye nasıl çözer, bunu bilmiyoruz. Ülkenin yönetimine talipler ama ortada adayları yok. Cumhur İttifakı'na karşı bir ittifak kuruluyor ama aday kim olacak noktasında anlaşamıyorlar. CHP'nin kendi içindeki adaylık süreci saç saça baş başa kavgaya dönüşmüş durumda. Yakında adliyelik olurlar ise şaşırmayın.’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal