Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü.

18.05.2021-16:31 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-18:37)

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşme gerçekleştirecek. Cumhur İttifakı'nda mühim bir zirve meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ağarladı. Basına kapalı şekilde gerçekleşen görüşme toplamda 1 saat devam etti. Erdoğan ve Bahçeli'nin yaptığı görüşmede Anayasa taslağı çalışmaları, terörle mücadele ve dış politika konuları ele alındı. 

ÇANKAYA'DA YAPILAN GÖRÜŞMENİN DETAYLARI 

A Haber muhabiri Lamia Ayhan, sürpriz görüşmenin detaylarını canlı yayında aktardı. Ayhan, AK Parti taslağının hazırlık aşamasında olduğu ama henüz kamuoyuyla paylaşılmadığını belirterek ‘Görüşmenin adresi bu kez Çankaya Köşkü olacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. 

İki liderin sürpriz görüşmesi Başkan Erdoğan'ın resmi programında yer almıyordu ama şunun altını çizelim önemli bir görüşme. Zira iki lider bundan önce 15 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftarda bir araya gelmişti ve sonrasında Mayıs ayının hemen başında Bahçeli Anayasa taslağını kamuoyuyla paylaşmıştı ki oldukça önemliydi bu paylaşımı. Tabi ki AK Parti'ye de sunuldu bu taslak. AK Parti'nin de taslağı hazırlık aşamasında ama henüz kamuoyuyla paylaşmadı. Cumhur İttifakı'nın Anayasa taslağı önemli. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra STK'larla, iş çevreleriyle ayrıntılı bir değerlendirme yapılacak’ dedi. 

TERÖRLE MÜCADELE VE DIŞ POLİTİKA

 Ayhan, ‘Yalnızca başlık Anayasa olmayacak.. MHP lideri Devlet Bahçeli ve Erdoğan arasındaki önemli gündem maddelerinden bir tanesi de terörle mücadele ve dış politika olacak. Başkan Erdoğan'ın çabalarıyla aslında terör devleti İsrail'in Filistin'de uyguladığı vahşet noktasında neler yapılabilir, hangi adımlar atılır... Başkan Erdoğan dünya liderleriyle birebir temasa geçti bu anlamda. İşte tüm bu başlıklar Başkan Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki kabulde ele alınacak başlıklar olacak.’ Şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal