Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hitabımın Muhatabı Sezen Aksu Değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sezen Aksu'nun tartışılan şarkı sözleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Benim Çamlıca Camii'ndeki sözlerimin muhatabı Sezen Aksu değildir" dedi.

27.01.2022-09:10 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-09:20) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hitabımın Muhatabı Sezen Aksu Değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemde uzun süre yer alan Çamlıca Camii'ndeki ifadeler ve Sezen Aksu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, 'Benim oradaki ifadelerimin muhatabı Sezen Aksu değildir.' açıklamasında bulundu. Diğer taraftan Erdoğan, 'Dilini koparma' ifadesini birinin şahsına yönelik değil kutsallarına karşı hakarete dönük olarak ifade ettim.' açıklamalarında bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN SEZEN AKSU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamalardan satır başları:

'Burada çok açık net bir gerçeği ortaya koymakta fayda var. Öncelikle benim oradaki ifadelerimin muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir. Ama diğer taraftan ben ülkenin Cumhurbaşkanı olarak hangi inançtan olursa olsun dini değerlerine laf edilmesine müsaade etmem. Sadece burada Hz Adem ve Havva validemiz değil aynı zamanda burada Meryem validemize de hakaret var. İnsanların kutsallarına yönelik hassas bir duruşum var. 'Dilini koparma' ifadesini birinin şahsına yönelik değil kutsallarına karşı hakarete dönük olarak ifade ettim.'


BU KONULARA YÖNELİK GÖRMEZLİKTEN GELMEK BEKLENEMEZ

Sözlerine şu şekilde devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hatırlayın Demokrat Parti döneminde Atatürk'ü koruma kanunu çıkarıldı. Şimdi biz kutsallarımızı korumak için de kanun mu çıkaracağız. Bu bir duruş, bir saygı, bir kabullenme ve birlikte yaşama tecrübesi olarak hayata geçmeli. Özgürlüğün sınırları hakaret etmek, rencide etmek değildir. Bizim dinimiz tüm peygamberlere kendi peygamberlerimize duyduğumuz kadar saygı duymayı emrediyor. Ne zaman birbirimize saygı duyacağız? Ne zaman bu konularla gündem oluşturmaktan vazgeçeceğiz?

Bu konulara yönelik görmezlikten gelmemiz beklenmemeli. Bu saygıyı ortaya koymaya mecburuz. Cumhurbaşkanı olarak da bu hassasiyetimin de isim vesaire zikretmeden ortaya koyduğum ilkenin kabulüdür. Öyle zannediyorum ki bu ilkenin kabulünü de herkes kabullenecektir.' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal