Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı, stokçuları üzecek haber: Hapis cezası artırılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk suçunda verilen hapis cezasının yükseltileceğini belirtti. Bozdağ'ın açıklaması doğrultusunda söz konusu düzenleme Mayıs ayında TBMM'ye sunulacak.

10.05.2022-15:08 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-18:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı, stokçuları üzecek haber: Hapis cezası artırılacak!

Yapılacak olan söz konusu düzenlemeyle birlikte stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarının cezalarının caydırıcılığının önceye nazaran daha da artacağı düşünülüyor.

Ülkemizde özellikle son zamanlarda fiyatların yükselmesinin önemli sebeplerinden biri olarak gösterilen stokçuluk suçunun hapis cezasında artışa gidiliyor. Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cezalarda düzenlemeye gidildiğini açıklamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da atılacak adımla alakalı gelişmeyi duyurdu.

Düzenleme bu ay mecliste

Bakan Bozdağ, stokçuluk suçuna dair hapis cezası artırılmasına yönelik kararın bu ay içerisinde Meclis'e sunulacağına vurgu yaptı. Bozdağ yaptığı açıklamada "Stokçuluk yapana hapis cezaları artırılacak. Düzenleme bu ay Meclis'e sunulacak. Stokçulukla ilgili cezaların hem alt hem de üst sınırı artırılmaktadır. Şartlar oluştuğunda tutukluluk ihtimali de mümkün olabilecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı, stokçuları üzecek haber: Hapis cezası artırılacak!

Cezaları yeniden düzenliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulunmuş, enflasyon ve hayat pahalılığının altını çizmiş ve stokçuluk cezalarının artacağını şu ifadelerle duyurmuştu:

"Sair faktörlerle izahı mümkün olmayan, sırf açgözlülükten, fırsatçılıktan, tamahkarlıktan kaynaklanan fiyat artışları hukuk değil, ahlak meselesidir. Bilhassa da üretim ve satış tekelinin söz konusu olduğu ürün ve hizmetlerdeki dengesiz fiyatlamalara karşı mücadele ediyoruz. Denetimleri sıkılaştırdık. Üretici ve tüketici arasındaki ilişkiyi en sağlıklı zemine oturtma amacıyla hazırladığımız hal, perakende ve elektronik ticaret kanunlarıyla ilgili çalışmalar bitmek üzeredir. Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçuyla ilgili cezaları da yeniden düzenliyoruz. Bu tür suçlara verilen cezaları caydırıcılık temelinde yükseltiyoruz. Ayrıca üretim maliyetlerini dengeleyerek, arzı artırmaya ve böylece fiyatları istikrara kavuşturmaya yönelik de hazırlıklar yürütüyoruz. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme politikamızın başarıya ulaşacağından asla şüphe etmiyoruz."

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal