Cumhurbaşkanı Erdoğan: 82 Ülkeye Tıbbi Malzeme ve Maske Yolladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek teşkil etmekte. Nitekim dün itibari ile günlük vaka sayımızı binin altına düşürdük. Kendi ihtiyaçlarımızın yanı sıra 82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske yolladık." dedi.

21.05.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-14:51)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrif ettiği açılış törenine Japonya Başbakanı Abe video konferans yoluyla katıldı. Japonya Başbakanı Abe, "Kalbim uzakta olsam da Türk milletiyledir" diyerek şu açıklamayı gerçekleştirdi, ''Türkiye Erdoğan'ın güçlü liderliğiyle salgınla mücadele etti'' dedi. Abe, ''Bu hastanenin aslında Haziran ayında faaliyete geçmesi beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile daha erken bir tarihte açıldı. Gelişen ülkelere, Japon yeni kredisi başta olmak üzere finansal destek için istekli ve hazırız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

''Açılışını yaptığımız Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hastanemiz sadece estetik bakımdan değil, konumu ve imkanları ile İstanbul'un gurur tablosu olacak.

GÜNLÜK 35 BİN AYAKTA HASTA KAPASİTESİ
789 bin metrekare alan üzerine kurulu bu hastane ile şimdiden dünyanın sayılı hastanelerine girmiştir. Günlük 35 bin ayakta hasta ve 500 özellikle ameliyat yapılmasını planlıyoruz. 3 helikopter pisti ve İstanbul Havalimanı'na yakınlığı ile yabancılara da hizmet edecektir. İstanbul artık uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir.

82 ÜLKEYE TIBBİ MALZEME YARDIMI
Sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek teşkil etmekte. Nitekim dün itibari ile günlük vaka sayımızı binin altına düşürdük. Normalleşme ile ilgili adımları atarken de tedbirleri asla elden bırakmıyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızın yanı sıra 82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske yolladık.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal