Cumhurbaşkanı Erdoğan: 19 Yıldır Kendimizle Yarışıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında 'Kanal İstanbul' projesine dair açıklamalarda bulundu.

30.06.2021-16:32 - (Son Güncelleme: 30.06.2021-17:23)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin milletin yararına olacak bütün projelerde muhalefetin hep bir problem yarattığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dev projelere dair açıklamalarda bulundu. ''Mesela biz Üçüncü Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü dedik ve yaptık. Onlardan çok daha iddialı projeler ortaya koymalarını beklerdik. Mesela biz şehir hastaneleri dedik, hiçbir vatandaşımız sağlık sigortası sisteminin dışında kalmayacak, sağlık hizmetleri ücretsiz ve kaliteli olacak, dedik. Onlardan çok daha ilerisini duymak isterdik.''

19 YILDIR KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ

''Onlardan çok daha fazlasını taahhüt etmelerini beklerdik. Bu örnekleri her alana teşmil etmek mümkündür. Peki ne oldu? Karşımızda sadece oyundaki mızıkçı çocuklar gibi 'Yaptırmayız da yaptırmayız.' demekten başka laf da bilmeyen proje de üretmeyen bir CHP bulduk. İşte bunun için diyoruz ki biz 19 yıldır kendi kendimizle yarışıyoruz. Karşımızda bizimle demokrasi ve özgürlüklerde olduğu gibi eserde, hizmette, projede yarışacak kimse olmadığı için çıtayı sürekli kendi elimizde yukarıya taşıyoruz. Kanal İstanbul da bu örneklerden biridir. Türkiye, bugüne kadar bunca esere, bunca hizmete nasıl CHP'ye rağmen sahip olmuşsa, Kanal İstanbul Projesi'ne de aynı şekilde kavuşacaktır. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul'un Boğaz trafiği ve depreme hazırlık gibi sorunlarının çözümüne ciddi katkı sağlayacak bu projeyi şehrin geleceğini kurtaracak bir eser olarak görüyoruz.''

Konuşmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinde sadece bir kanal inşa etmekle kalmayacaklarını ve aynı zamanda da İstanbul'a ve Türkiye'ye limanıyla ihracatı, hayat alanları ile ülke insanını rahatlatacak yeni bir nefes borusu açtıklarını ifade etti. ''Kanal'ın her iki tarafında inşa edilecek toplamda 500 bin kişilik şehirler, İstanbul'a ilave nüfus getirmek için değil, depreme hazırlık için kentsel dönüşüm çalışmalarında yaşanan sıkışıklığı giderme amaçlıdır.''

Konuşmasında vatandaşlara da seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve yandaşlarının Kanal İstanbul Projesi'ne dair yalan kampanyalarına ve yalan algılılarına aldanmamaları gerektiğini belirtti.

HEDEFİMİZ 6 YIL İÇİNDE TAMAMLAYIP HİZMETE SUNMAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hedefimiz bu projeyi, 6 yıl içinde tamamlayarak hizmete sunmaktır. Türkiye'ye 19 yıldır kazandırdığımız eser ve hizmetleri, bu dünya çapında projeyle taçlandıracağımıza inanıyoruz.'' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BUNCA YILDIR AKLINIZ NEREDEYDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar milletin hayrına olmasına rağmen karşı çıkılan projeler ve Kanal İstanbul'a dair videoyu göstererek ''(Yaptırmayız da yaptırmayız.) diye kendilerini paraladıkları proje işte bu.'' dedi.

İstanbul'a karşı olan vazifelerini, sorumlulukları yerine getirmeyenlerin, Kanal İstanbul Projesi'ne dair ileri geri konuşmalarının kendilerini komik duruma düşürmekten başka işe yaramayacağına vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu şekilde devam etti açıklamalarına: 

''Şehrin depreme hazırlık çalışmalarından, kıyılarını istila eden müsilaja kadar hiçbir ciddi meselesinde dişe dokunur herhangi bir çabasını görmediklerimizin, Kanal İstanbul'a karşı kampanya yürütmesi zavallılık işaretidir. Neymiş efendim 'Bu proje yeteri kadar tartışılmamış.' Biz Kanal İstanbul Projesi'ni tam 11 yıl önce kamuoyuna açıkladık ve o günden itibaren tartıştık. Ne zaman ki milletvekilliğine aday olduk o zaman da dedik ki 'Bizim çılgın projemiz Kanal İstanbul.' Tabii bunların siyasette zamanı takip diye bir anlayışları yok. Neler oluyor, neler oldu bu ülkede, haberleri yok. Bunlar sadece dedikodu, sadece yalan üretsinler ve yalan terörüyle de milleti aldatmaya kalksınlar. Bunlara sormak lazım, bunca yıldır aklınız neredeydi? Aradan geçen 11 yılda tartışmadığınız, araştırmadığınız, düşünmediğiniz hangi meseleyi, diyelim ki projeyi bir yıl sonra başlatsak, bu arada neticeye bunu kavuşturacak mısınız, böyle bir şeyiniz mi var? Kendi tembelliklerine, iş bilmezliklerine, kifayetsizliklerine kılıf bulmak için ortaya attıkları her bahane, aslında ülkemiz için nasıl hiçbir hayalleri, hazırlıkları olmadığını gösteriyor.'' dedi.

VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE HERKES HAK ETTİĞİNİ GÖRECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan her şeyi gören, kafa ve gönül hanesine not eden milletin, vakti saati geldiğinde herkese hak ettiği muameleyi yapacağını belirtti.

''Hemen bu projenin yanı başında Avcılar var. Avcılar'da çok ciddi deprem felaketleri geçirdik. Şimdi biz buradan vatandaşlarımıza 'Size yerler hazırladık, buralara yerleşebilirsiniz.' diyeceğiz ve gerekirse buralara taşıyacağız. Niye? İstiyoruz ki vatandaşımız çok daha güvenli yerlerde yaşamaya devam etsin ve bu tür sıkıntılı bölgelerden de vatandaşlarımızı çıkaralım. Biz bunları düşünüyoruz. Depreme dayanıklı yeni konutlar inşa etmek suretiyle de İstanbul'umuzda bu operasyonları yapıyoruz.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal