Çubuksuz ve Kansız Kovid-19 Testi Geliştirildi!

Bir girişimci, Kovid-19 tespiti için kullanılan ve pek çok kişinin rahatsız edici bulduğu PCR testi yerine ilginç bir teknik geliştirdi.

06.03.2021-09:33 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-09:33) Çubuksuz ve Kansız Kovid-19 Testi Geliştirildi!

Hollandalı Peter van Wees'in daha rahat, basit ve hızlı bir yöntem olduğunu açıkladığı yöntemde teste girecek kişilerin bir kabine girip çığlık atması ya da şarkı söylemesi yeterli oluyor.  

Hava kilidi olan kabinde endüstriyel bir hava temizleme cihazının yardımıyla, söz konusu kişilerin ağzından çıkan bütün parçacıklar toplanıyor ve virüs analizi yapılıyor. 

‘Koronavirüsünüz varsa, bulaşıcıysanız ve 'bağırıp çıplık atıyorsanız', Kovid-19 içeren on binlerce parçacık yayıyorsunuz’ diyen van Wees, projesini yeni test edilen kişiler üzerinde denemek için Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki bir test merkezinin yanına stant kurdu. 

Van Wees, işlemin üç dakika sürdüğü makinesinin konserlerde, havalimanlarında, okullarda veya ofislerde yararlı olabileceğini düşünüyor. 

Projede yer almayan, Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü sözcüsü Geert Westerhuis, farklı testleri incelediklerini, hızlı ve işlevsel bir testi memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi. Westerhuis, söz konusu projeye dair çok az şey bildiklerini ekledi. Van Wees, cihazın doğruluk oranını yüzde 80'in üzerine çıkarmayı hedefliyor ve bulgular konusunda özel bir şirketle çalışıyor. 

Makineyi deneyen 25 yaşındaki Soraya Assoud, hoş bir tecrübe olduğunu söyledi ve ekledi: 

'Sizi kimse duymadığında çığlık atmak her zaman çok güzeldir. Bence meditasyon için de iyi bir yol… Eğlenceli!'

Amsterdam'da geçen ay bir boruya üfleme yoluyla çalışan Kovid-19 testi onaylansa da sonuçların isabetli olmaması sebebiyle henüz ülke genelinde kullanıma sunulmadı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal