20.04.2020-14:57 (Son Güncelleme:18.04.2024-19:53)


1

Son günlerde sosyal medya üzerinde en çok konuşulan konu Coronavirüsü salgını oldu. Sosyal medya mecraları doğru bilgiyi barındırdığı kadar yanlan yanlış birçok bilgiyi de barındırmaktadır. Buralarda yer alan bilimsel niteliği olmayan asılsız haberler vatandaşlarda endişe, stres ve kaygı oluşmasına neden olmaktadır. Sizin için sosyal medyadaki asılsız haberlerden korunmanızı sağlayacak önerileri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…



2

Felaket İçerikleri Paylaşan Hesaplardan Uzak Durun

Felaket İçerikleri Paylaşan Hesaplardan Uzak Durun

Covid-19 virüsü ile ilgili olumsuzluk içerikler ve iletiler paylaşan hesaplar hemen herkesi gelecek kaygısına sürüklüyor. Sosyal medyada prim yapmak için yanlış ve kaygıya neden olan haberler paylaşan hesaplar olduğunu asla unutmayın. Bu nedenle “felaket haberi” yayınlayan hesapları takip etmeyi bırakmak, psikolojik kaygılardan korunmanız için atabileceğiniz ilk adımdır.



3

Gereksiz Tartışmalara Girmeyin

Gereksiz Tartışmalara Girmeyin

İzlediğiniz ya da okuduğunuz içerikler hakkında sizden farklı olarak yorum yapan kişilerle tartışmalara neden olacak paylaşımlardan kaçınmalısınız. Bu gibi yorumlar gereksiz tartışmalar doğurabileceği gibi psikolojik olarak da etkilenmenize neden olabilir.



4

Uzmanları Takip Edin

Uzmanları Takip Edin

Sosyal medya hesaplarınızdan yalnızca alanında uzman olan kişileri takip edin. Kritik olan bu dönemde uzman olmayan fakat Covid-19 salgını ile ilgili fikir beyan eden isimlere kulak asmayın. Bilimsel kaynaklara bağlı kalın ve olumsuz haberlerden uzak durun.



5

Çocuklarınızı da Bilgilendirin ve Koruyun

Çocuklarınızı da Bilgilendirin ve Koruyun

Çocuklardan yetişkinlere hemen herkes bu süreçte sosyal medyada her zamankinden daha fazla zaman harcıyor. Bu nedenle çocuklarınızı da sosyal medyada ulaştıkları her iletinin ya da videonun doğru bilgi içermediği konusunda bilgilendirin. Mümkün olduğunca psikolojilerini olumsuz etkileyecek içeriklerden kaçınmaları gerektiğini hatırlatın.



6

Başka Şeylere Odaklanın

Başka Şeylere Odaklanın

Sosyal medyada Covid-19 salgını ile ilgili çok fazla haber ve yorum okumanın kaygınızı artıracağını unutmayın. Bu nedenle farklı alanları takip etmeye, çevrenizdeki kişilerle farklı konular hakkında sohbetler kurmaya odaklanın. Boş vaktinizde virüsle alakalı içeriklerin yerine sizin ve ailenizin psikolojisini olumsuz etkilemeyecek içeriklere yönelin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR