26.03.2020-16:03 (Son Güncelleme:20.04.2024-08:17)


1

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüsü pandemisi (Covid -19) birçok kişinin evden çalışmasına ve hiç kimsenin zorunda kalmadıkça evden çıkmadan hayatını sürdürmesine neden oldu. Peki, evdeyken vaktimi nasıl geçireceğim diye düşünüyorsanız sizin için Coronavirüsü ve diğer salgın hastalıklarla ilgili bilgi alabileceğiniz belgeselleri derledik. İşte evdeyken Coronavirüsü ile ilgili izleyebileceğiniz belgeseller…



2

Pandemic: How to Prevent an Outbreak (Pandemi: Bir Salgın Nasıl Önlenir)

Pandemic: How to Prevent an Outbreak (Pandemi: Bir Salgın Nasıl Önlenir)

2020 yapımı Netflix belgeseli, tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgını önlemek için neler yapıldığını ve bu savaşı sürdürenlerin kimler olduğunu ortaya koyan bir çalışma. Coronavirüs ve salgınlar hakkında doğru arayışı içerisinde olan birçok kişinin izleyebileceği belgesel serisi, 6 bölümden oluşuyor. Belgesel serisi dünyanın yeni bir pandemi ile nasıl başa çıkacağını anlatıyor.



3

Explained, 2. Sezon 4. Bölüm – The Next Pandemic (Bir Sonraki Pandemi)

Explained, 2. Sezon 4. Bölüm – The Next Pandemic (Bir Sonraki Pandemi)

Vox Media tarafından hazırlanan Netflix orijinal belgeseli Explained, her bölümünde farklı bir konuyu ele alarak o konuyla ilgi tüm bilgileri baştan sona anlatıyor. Belgeselin 2. sezon 4. bölümünde ise bir pandemi durumunda Bill Gates’in de bulunduğu uzman bir kadro tarafından, bu konuda hangi protokollerin izlendiği ve bir pandemi durumunda buna gerçekten hazır olup olmadığımız tartışılıyor.



4

The Body

The Body

Curiosity Stream servisinin bir diğer belgeseli olan The Body, insan vücudunun çalışma düzenini detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Üç bölümlük belgesel serisi, insan biyolojisinin temellerini bilmek ve virüsün insan vücudunu nasıl etkilediğini anlamak için önemli bilgiler veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR