20.03.2020-11:53 (Son Güncelleme:20.04.2024-08:47)


1

Ülkemizi de etkisi altına alan Coronavirüs, grip ile benzer belirtiler gösterdiği için karıştırılabiliyor. Kuru öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren basit bir gribin birkaç günde gerilemesi beklenir. Ancak şikâyetler gerilemiyor, ateş yükseliyorsa ve kuru öksürük beraberinde nefes darlığı varsa hiç vakit kaybetmeden bir hastaneye başvurmak gerekiyor. İşte Coronavirüsü gripten arasındaki farklar...



2

Coronavirüste ilk olarak ateş başlar ve çok dirençli seyreder. Grip ve soğuk algınlığında ise ilk olarak burun akıntısı başlar ve dirençli bir ateş olmaz, genelde ateş düşürücü ile düşer.



3

Coronavirüsünde ateşin ikinci veya üçüncü gününde kuru öksürük eklenir, bu çok önemli bir kriterdir. Grip ve soğuk algınlığında ise ilk günden burun akıntısı ile öksürük başlar ve genelde balgamlı olur.



4

Coronavirüsünde genelde hapşırma ve burun akıntısı beklenmez. Grip ve soğuk algınlığında ise hapşırma ve burun akıntısı vardır.



5

Coronavirüste kas ağrısı genelde çok görülmez. Grip ve soğuk algınlığında ise kas ağrıları görülür.



6

Coronavirüste boğaz ağrısı çok görülmez genelde kuru öksürüğe bağlı tahrişle oluşabilir. Grip ve soğuk algınlığında ilk günlerden itibaren boğaz ağrısı beklenir.



7

Coronavirüste genelde kuru öksürükten 4-5 gün sonra solunum güçlüğü başlar. Grip ve soğuk algınlığında solunum güçlüğü yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR