09.04.2020-14:14 (Son Güncelleme:25.04.2024-01:41)


1

Coronavirüse Karşı Mücadelede Yeni 3 Umut Işığı

Coronavirüse Karşı Mücadelede Yeni 3 Umut Işığı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsle mücadelede önemli gelişmeler yaşanıyor. Çin'de yapılan iki yeni araştırma, hastalığı atlatanların kanından elde edilen plazmanın Kovid-19 tedavisinde işe yarayabileceğini gösterdi. İsveç antikor çalışmaları ve tüm diğer gelişmeler haberimizde.



2

Çin’de araştırmacılar Coronavirüsü atlatanların kanından aldıkları kan plazmasının, Covid-19 hastalarına verilmesinin fayda sağlayabileceğini belirledi.



3

Çin’de iki ayrı hastanede çalışan ve uzmanlardan oluşan iki araştırma grubu antikor bakımından zengin plazmayı durumu kritik olan 15 hastaya uyguladı ve pek çoğunda iyileşmelerin olduğunu belirledi.



4

3 gün içerisinde, hastalarda daha önce hastalığın belirtileri olarak ortaya çıkan ateş, nefes darlığı ve öksürük gibi belirtilerde bu azalma olduğu belirtildi.



5

İsveç Kraliyet Enstitüsü’nde yapılan çalışmaların sonucunda bir kişinin Coronavirüs kapıp kapmadığını, kaptıysa vücudunun virüse karşı antikor oluşturup oluşturmadığını çok hızlı belirleyebilen bir test geliştirildi.



6

Testin onaylanması durumunda gelecek hafta İsveç’in başkenti Stockholm'de bazı hastanelerde sağlık çalışanları üzerinde testler yapılmaya başlanacak.



7

Kraliyet Teknoloji Enstitüsünden Prof. Peter Nilsson, "Laboratuvarda yapılan araştırmalar, kandaki korona virüsüne karşı faydalı olup olmadığını ve bağışıklığını öğrenmektir. Umudumuz testin yakında Etik İnceleme Kurulu tarafından onaylanacağı ve sağlık sistemi içindeki personeli test etmek için büyük ölçekte kullanılmaya başlayabileceğidir. Nisan ayında günde 7 bin, Mayıs ayında 14 bin test yapabiliriz" ifadelerini kullandı.



8

Öte taraftan Avustralya’da da çalışmalar yürüten bilim inşaları geliştirdikleri bir parazit ilacı ile Coronavirüsü 48 saat içerisinde öldürmeyi başardı.



9

Araştırma sonuçları Antiviral Research isimli akademik dergide de yayınlandı. Raporda Monash Üniversitesi çalışanlarının parazit ilacını Coronavirüs içeren hücrelere uygulayarak olumlu sonuç elde ettiği belirtildi.



10

Bilim insanları söz konusu parazit ilacının aynı zamanda virüsün viral yükünü azaltacağını ve insandan insana bulaşmasını sınırlayabileceğini düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR