Coronavirüs Vaka Sayısı Yarım Milyona Yaklaştı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünya üzerindeki ölümcül etkisini devam ettiriyor. Son 24 saatteki ölümlerle birlikte dünya genelindeki coronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 21 bin 292'ye yükseldi. Vaka sayısı ise 500 bine yaklaştı.

26.03.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-09:20) Coronavirüs Vaka Sayısı Yarım Milyona Yaklaştı

2019 yılının aralık ayında Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs, kısa bir sürede pandemi haline geldi ve sınırlarını aşarak birçok ülkede etkili olmaya başladı. Virüs Asya'dan Avrupa'ya yayılırken, en çok etkili olduğu kıta yine Avrupa oldu. İtalya virüsün merkez üssü konumuna geldi ve birçok Avrupa ülkesi İtalya'da yayılan virüsten etkilendi. Bunların başında ise İspanya geldi. İspanya'da yaşanan ölüm sayısı Çin'i geride bıraktı. Öte yandan Fransa ve ABD'de yaşanan ölümler binin üzerine çıktı. 

Tüm bunların doğrultusunda bakıldığı zaman virüsten bu denli çok etkilenen ülkelerin bir ortak noktası ortaya çıkıyor. Tüm bu ülkeler virüsün ilk yayıldığı dönemde durumu ciddiye almadı ve genel olarak alınan tüm önlemler geç alınmış önlem olarak değerlendirildi. 

Dünya üzerinde son 24 saatte 2 bin 378 kişi hayatını kaybetti ve toplam ölüm sayısı 21 bin 292'ye yükseldi. Öte yandan vaka sayısında da 50 bin kadar artış oldu ve vaka sayısı 472'bine çıktı.

EN FAZLA ÖLÜM İTALYA'DA

Virüs İtalya'yı etkisi altına alırken buradaki ölüm sayısı 5 basamaklı sayılara yaklaştı. Son 24 saatte 683 kişi hayatını kaybetti ve toplam ölüm sayısı 7 bin 503'e yükseldi. 

İSPANYA ÇİN'İ GEÇTİ

Virüsün bir anda etkili olduğu ülkelerden biri de İspanya oldu. İspanyol hükümeti ve vatandaşları bu durumun ciddiyetine geç vardı. Ülkede son 24 saatte 983 kişi hayatını kaybetti ve ölüm sayısı 3 bin 647'ye yükseldi.

FRANSIZ VATANDAŞLAR İNAT EDİYOR

Fransa'da virüsün Avrupa'da etkisini gösterdiği ülkelerden biri oldu. Son 24 saatte 240 kişi hayatını kaybetti ve ölüm sayısı bini geçerek bin 110'a yükseldi. Öte yandan Fransız vatandaşlar sokağa çıkma yasağına rağmen hala sokağa çıkmakta direniyor. Fransız polisi dışarıda gördüğü vatandaşlara sert müdahaleler uyguluyor.

ABD'DE HIZLIK YÜKSELİŞ

ABD Başkanı Donald Trump virüsün ilk yayıldığı dönemlerde alaycı tavırlarıyla durumu küçümserken, ABD'de vaka ve ölüm oranında hızlı bir artış oldu. Ülkede vaka sayısı son 24 saatte 8 bin 757 artarak 66 bin 942'ye ulaştı, ölü sayısı ise 1031'i buldu. Uzmanlar ABD'deki hızlı yükselişi değerlendirdi ve ölüm sayısının on binlere çıkabileceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal