19.03.2020-09:22 (Son Güncelleme:20.04.2024-06:06)


1

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsüyle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Avrupa’yı da etkisi altına alan Coronavirüsünden şu ana kadar 8 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Peki, Coronavirüs (COVID-19) belirtileri nelerdir? Coronavirüs tedavisi nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde…



2

Kuru öksürük: Coronavirüs alt ve üst solunum yollarını etkilediği için en sık görülen belirtiler arasında yer alıyor.



3

Boğaz ağrısı: Yüksek ateş ve kuru öksürüğe oranla daha az görülse de solunum yollarına bulaşan virüsler bulaştığı bölgede ağrıya sebep oluyor. Boğaz ağrısı da bu hastalığın belirtileri arasında gösterilebiliyor.



4

Yüksek ateş: Virüsün neden olduğu hasar ve vücuda verdiği zarar sebebiyle aynı şekilde kuru öksürük gibi en sık görülen bir diğer belirti de yüksek ateş.



5

Yorgunluk: Virüsün vücutta oluşturduğu genel tablo sebebiyle hasta kendisini yorgun hissedebilir, kas ve eklem ağrıları yaşamasına neden olur.



6

Nefes darlığı: Hastalığın ölümcül olmasındaki en büyük ve en önemli etkenlerden biri de oluşturduğu nefes darlığıdır. Özellikle solunum sorunları olan hastalar, virüs sebebiyle artan nefes darlığına bağlı olarak hayatlarını kaybedebiliyor.



7

Baş ağrısı: Üst solunum yollarına etki eden virüsün nefes darlığı, boğaz ağrısı ve diğer belirtiler sebebiyle oluşturduğu etki dönem dönem baş ağrısıyla da kendini belli edebiliyor.



8

Nezle ve ishal: Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishaldir. Bu belirtiler çok az sayıda hastada kendini göstermiştir.



9

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

Hasta da Coronavirüs tespit edildikten sonra virüsün vücutta oluşturduğu etkileri ortadan kaldırmaya yönelik tedaviler uygulanıyor. Örnek olarak birçok hastada olduğu gibi yüksek ateş mevcut ise bu ateşi düşürmek ve semptomları ortadan kaldırmak için gerekli olan tedavi yöntemleri uygulanıyor. Ya da hastanın solunum sıkıntısı mevcutsa bu sıkıntıyı gidermeye yönelik tedaviler devreye sokuluyor. Birkaç semptom bir araya geldiğinde hastanın kronik sorunları de mevcutsa COVID-19 ölümcül sonuçlara neden olabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR