Coronavirüs Nedeniyle İşten Çıkarmalar Sürüyor! Dev Firma 9 Bin İşçi Çıkartacak

Coronavirüs salgını nedeniyle birçok firma daralmaya giderken, beraberin işten çıkarmalar da geldi. Son olarak uçak motoru üreticisi Rolls Royce'un 9 bin kişinin işine son vereceği belirtildi.

20.05.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-12:39) Coronavirüs Nedeniyle İşten Çıkarmalar Sürüyor! Dev Firma 9 Bin İşçi Çıkartacak

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya devam eden coronavirüs salgını ekonomide de önemli tahribatlar yarattı. Bu durum firmaların atacağı adımları da belirledi. Birçok büyük firma istihdamda daralmaya giderken, son olarak toplamda 52 bin çalışanı bulunan uçak motoru üreticisi Rolls Royce'un 9 bin işçiyi işten çıkarmayı planladığı belirtildi. Öte yandan, CEO Warren East, bazı fabrikaları kapatabileceklerini de belirtti. 

"SENDİKALARA DANIŞMAMIZ GEREKLİ"

BBC'ye konuşan East, "Bir operasyonu belirli seviyenin altına indirdiğinde, artık ekonomik olmayan bir duruma gelir, o nedenle fabrika kapatmalar mümkün. Ancak sendikalara danışmanız gerekli, özellikle işten çıkarmaların nerelerde yapılacağı konusunda." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal