18.03.2020-14:32 (Son Güncelleme:23.04.2024-15:13)


1

Coronavirüsün ilk görüldüğü yer olan Çin'in, İtalya'ya coğrafi konum olarak uzak olmasına rağmen, İtalya'nın dünyada en çok ölümün yaşandığı 2. ülke olarak kayıtlara geçmesinin sebebi kafalarda soru işareti! Bu sorunun yanıtlarını araştırmalara dayanarak yanıtladık. İşte ayrıntılar...



2

Coronavirüs salgınına yönelik raporlar değerlendirildiğinde, İtalya’da her bir milyon insanın 521’inin salgına yakalanmış olduğu gerçeği göz ardı edilemiyor.



3

TAMAMEN KARANTİNA UYGULAYAN İLK AVRUPA ÜLKESİ

TAMAMEN KARANTİNA UYGULAYAN İLK AVRUPA ÜLKESİ

Salgının ilerlemesinin önüne geçmek için hükümet yetkilileri, 9 Mart tarihinde ülke genelinde karantina uygulamasına başladı. Bunun sonucu olarak 60 milyon insanın bulunduğu İtalya, tamamen karantina uygulayan ilk Avrupa ülke olarak tarihe geçti.



4

İTALYA DÜNYANIN EN YAŞLI İKİNCİ ÜLKESİ

 İTALYA DÜNYANIN EN YAŞLI İKİNCİ ÜLKESİ

Solunum yollarını etkileyen ve nefes darlığına neden olan coronavirüste şimdiye kadar elde edilen verilere göre en riskli grup 60 ve üzerindeki yaşlı nüfus. Ülkenin yaş ortalaması 47.3, 65 yaş ve üzeri nüfus toplumun yüzde 23’ünü oluşturuyor.



5

Japonya'da yaşlı oranının daha fazla olmasına rağmen salgının bilançosunun İtalya’da daha yüksek olmasının sebebine Dünya Sağlık Örgütü,"Tokyo yönetiminin hızlı bir şekilde geniş çaplı testlere ve sıkı seyahat kontrollerine başlaması" yanıtını verdi.



6

Son verilere göre, İtalya’da yaşlı nüfusun çoğunluğu ailesiyle birlikte hayatını sürdürüyor. Ayrıca ebeveynlerinin bakımı da yakın çevreleri tarafından sağlanıyor.



7

YETERSİZ SAĞLIK SİSTEMİ

YETERSİZ SAĞLIK SİSTEMİ

Öte yandan İtalya’da ülke bütçesinin yüzde 6,8'i coronavirüsle mücadeleye ayrılmış durumda! Bu rakamların Avrupa’daki diğer ülkelerin altında olduğu kaydedildi.



8

VİRÜS ÇOK GEÇ TESPİT EDİLDİ

 VİRÜS ÇOK GEÇ TESPİT EDİLDİ

Diğer yandan İtalya'da coronavirüs teşhisinin çok geç ortaya çıktığı rapor edildi. Ülkede coronavürüs vakaları Şubat ayının ortasında ortaya çıkmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR