20.03.2020-17:26 (Son Güncelleme:16.04.2024-20:30)


1

ABD’de yapılan bir araştırmada, yeni tür coronavirüsün (Covid-19) insan hücrelerindeki yayılışı elektron mikroskobuyla görüntülendi. ABD’li bir hastadan alınan Covid-19’la enfekte olan hücreler laboratuvar ortamında çoğaltılarak virüsün en net görüntüleri elde edildi.



2

ABD’de Ulusal Sağlık Enstitüleri aracılığıyla yapılan son çalışmada, karantina altında olan bir hastadan alınan yeni tür coronavirüs (Covid-19), hücreleri labaratuvar ortamında kültürlenerek araştırıldı.



3

CORONAVİRÜSÜN EN NET GÖRÜNTÜLERİ

CORONAVİRÜSÜN EN NET GÖRÜNTÜLERİ

Medikal görselleştirme uzmanları, virüsü sağlıklı hücrelerden ayırt etmek için renklendirdi. Yapılan araştırmadacoronavirüsün insan hücrelerinde yarattığı tahribat bütün taraflarıyla gözler önüne serildi.



4

Bilim insanları elektron mikroskobu kullanarak, coronavirüse sebep olan hatayı incelediler.



5

Burada bir tarama elektron mikroskobu altında görülen yuvarlak sarı nesneler coronavirüse sebep olan virüsleri gösteriyor.



6

VİRÜSE ADINI VEREN YAPILAR

VİRÜSE ADINI VEREN YAPILAR

Başka bir fotoğrafta da, virüs partiküllerine adını veren dış kenarındaki sivri uçları açıkça gösteriyor. 'Corona' Latince taç ya da hale anlamına gelmekte.



7

CAN KAYBI 10 BİNİ GEÇTİ

CAN KAYBI 10 BİNİ GEÇTİ

Dünya genelinde yeni tür coronavirüs sebebiyle yaşanan can kaybı 10 bini geçti. İspanya'da can kaybı son 24 saate 235 artarak 1002'ye çıktı. İran'da da coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 149 artarak 1433'e ulaştı. Diğer taraftan iki gündür vaka sayısının artmadığı Çin, Hubey eyaletinde bir takım yolculuk sınırlamalarını hafifletti. Virüsün ilk ortaya çıktığı Vuhan şehrinin hala giriş çıkışlara kapalı olduğu, 14 gün boyunca kentte yeni vakaya rastlanmaması durumunda karantinanın kaldırılacağı belirtildi.



8

Coronavirüsün insan hücrelerinde ilerleyişine dair görüntüler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR