23.03.2020-17:43 (Son Güncelleme:29.03.2024-08:31)


1

1. ABD DEVLETİ

1. ABD DEVLETİ

Coronavirüsün ilk kaynağının ABD devleti olduğu ve bilerek dünyaya yayıldığına dair bir iddia öne sürülüyor. Bu iddiayı ilk önce, Rus haber ağı Channel One canlı bir haber yayını esnasında öne sürdü. Yayındaki spiker, ABD devletinin Çin ekonomisini çökertmek için virüsü bilerek yaydığını belirtti. Spiker,bu iddiasını 'corona' kelimesinin bazı dillerde taç anlamına geldiği gerçeğine dayandırdı. Bildiğiniz gibi Trump, 1996 senesinde Miss Universe, Miss USA, Miss, Teen USA 'den oluşan üç güzellk yarışma organizasyonu satın almış ve kazananlara taçlarını kendisi takımıştı. Rus spiker, işte bu sebepten virüse corona ismi verildiğini ve ABD tarafından yapıldığını öne sürdü.



2

2. ÇİN DEVLETİ

2. ÇİN DEVLETİ

Bir takım topluluklar Çin'in biyolojik silah programının bir parçası olarak coronavirüsü yarattığına ve daha sonra bu virüsün laboratuvardan sızarak salgına sebep olduğuna inanıyor. Sızma gerçekleşen bu laboratuvarın da Ulusal Biyogüvenlik Laboratuvarı olduğunu öne sürüyorlar. Vuhan'da olan Viroloji Enstitüsü'nün bir parçası olan bu laboratuvar, ölümcül virüslerle ilgili araştırma yapabilen Çin devletine ait tek tesis olarak dikkatlerden kaçmıyor. Çin Halk Cumhuriyeti başkanı Xi Jinping; salgının başlamasından hemen sonra yaptığı açıklamasında, Ulusal Biyogüvenlik Laboratuvarı'nın güvenliğinin ulusal bir problem olduğunu açıklamıştı. Aynı zamanda bir gün sonra Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, laboratuvarların virüs sızmasına karşı nasıl güvenli duruma getirilebileceğine dair farklı talimatlar yayınlamıştı.



3

3. 5G İNTERNET BAĞLANTISI

3. 5G İNTERNET BAĞLANTISI

Coronavirüsün ilk olarak Vuhan şehrinde ortaya çıkması, bir diğer tartışmayı da beraberinde getirdi. Çünkü bu kent, aynı zamanda 5G'nin kullanılmaya başlandığı ilk Çin şehirlerinden biriydi. Bir takım komplo teorisyenleri, coronavirüsün 5G internet tarafından salınan radyasyon dalgalarının sebep olduğuna inanıyor. Coronavirüs denilen şeyin aslında radyasyon zehirlenmesi olduğunu ve bağışıklık sistemini zayıflattığını öne süren bir takım insanlar, çeşitli araştırma makaleleri yayınlayarak bu iddialarını kanıtlmaya çalışıyor. Fakat araştırmacılar, Vuhan'ın 5G bağlantısı kullanan 16 Çin kentinden sadece biri olduğunu ve konu olan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.



4

4. SAMUEL HYDE

4. SAMUEL HYDE

Ünlü bir aktör ve komedyen olan Samuel Hyde, aslında ülkemizde yapılan ”Çaycı hüseyin öldü” şakalarının yabancı versiyonu. Pek çok sosyal medya kullanıcısı, başlarına gelen her felaketten sonra şaka amaçlı Samuel Hyde'in adını veriyor ve bunları internette paylaşıyor. Coronavirüsün yayılmasının akabinden beklenen oldu ve Facebook'ta, “Yetkililer uluslararası kimyasal savaş teröristi 'Samuel Whitcomb Hyde'ın ölümcül koronavirüsün arkasında olduğunu belirlediler.” başlıklı sahte bir haber paylaştı. Fakat uzmanlar, her zamanki gibi bu haberlerin yanlış olduğunu ve Samuel Hyde'ın bu olaylarla bir akakası olmadığını açıklamaya mecbur kaldı. Ünlü bir aktör ve komedyen olan Samuel Hyde, aslında ülkemizde yapılan ”Çaycı hüseyin öldü” şakalarının yabancı versiyonu. Pek çok sosyal medya kullanıcısı, başlarına gelen her felaketten sonra şaka amaçlı Samuel Hyde'in adını veriyor ve bunları internette paylaşıyor. Coronavirüsün yayılmasının akabinden beklenen oldu ve Facebook'ta, “Yetkililer uluslararası kimyasal savaş teröristi 'Samuel Whitcomb Hyde'ın ölümcül koronavirüsün arkasında olduğunu belirlediler.” başlıklı sahte bir haber paylaştı. Fakat uzmanlar, her zamanki gibi bu haberlerin yanlış olduğunu ve Samuel Hyde'ın bu olaylarla bir akakası olmadığını açıklamaya mecbur kaldı.



5

5. BİLL GATES

5. BİLL GATES

Bill Gates'in coronavirüs olayına nasıl dahil olduğu anlamak için 2019 yılının Ekim ayına gitmemiz gerekiyor. O ayda; Bill & Melinda Gates Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu ve John Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi ile iş ortaklığı yaparak bir salgınla nasıl mücadele edilebileceğine dair faaliyetler yaptı. Fakat konu olan çalışmadan sadece 2 ay sonra coronavirüs salgınının ortaya çıkması, komplo teorisyenlerinin Bill Gates'i hedef göstermesine sebep oldu. Tepkilerin büyümesiyle bir açıklama yapman zorunda kalan John Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi, coronavirüsle bir bağlantılarının olmadığını dile getirdi. Komplo teorisyenleri, ayrıca Bill & Melinda Gates Vakfı'nın daha önce bir coronavirüs aşısı patenti alan İngiltere merkezli Pirbright Institute firmasından da fon temin edildiğini söylüyor. Teorisyenlere göre Gates vakfı, geliştirdikleri aşıyı satabilmek için virüsü bilinçli yaymıştı. Konuyla alakalı açıklama yapmaya mecbur kalan Pirbright Institute, sadece kuşları etkileyen coronavirüsle ilgili aşı geliştirdiklerini ve Çin'de ortaya çıkan coronavirüsle alakalı daha önce bir çalışmalarının olmadığını söyledi.



6

6. CORONA İSİMLİ BİRA

6. CORONA İSİMLİ BİRA

Meksika'da satılan bir bira markası olan Corona, adını İspanyolca ve Latince'de taç anlamına gelen Corona kelimesinden alıyor. Aslında bu bira markasının coronavirüsle alakalı olduğuna dair kimse bir iddia öne sürmedi. Fakat salgın patlak verdiğinden bu yana pek çok insan, Google'da “corona bira virüsü”, “bira virüsü” ve “bira coronavirüsü” şeklinde aramalar yapıyor. Corona markasının pazar payı ise coronavirüs salgınına rağmen azalmadı. Bu konuda şanslılar, çünkü 1980'lerde insanlar, AIDS'e sebepn olduğunu düşündükleri için Ayds adlı diyet şekerini almamış ve firmanın satışları % 50 azalmıştı.



7

7. KANADA DEVLETİ

7. KANADA DEVLETİ

Bir takım topluluklar, Kanada başbakanı Justin Trudeau tarafından yönetilen Kanada devletinin, Winnipeg kentdeki Ulusal Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda coronavirüsü yarattığını öne sürüyor. Komplo teorisyenleri, iki Çinli casusun Kanada devletine ait bu laboratuvara sızdığını ve virüsü Vuhan'daki Viroloji Enstitüsü'ne göndererek salgına sebep olduğunu öne sürüyor. Olaylarda adı geçen iki Çinli casusun adları da Dr.Keding Cheng ve eşi Dr.Xiangguo Qiu. Çinli çift, geçen sene aniden laboratuvardan kovulmuş ve kimse bu kovulmanın sebebini anlayamamıştı. Bir takım topluluklar, Dr.Keding Cheng ve eşi Dr.Xiangguo Qiu'nun virüs örneklerini çaldığı ve Çin'e gönderdiği ortaya çıkınca kovulduklarını öne sürüyor. Fakat polis, Çinli çiftin politika ve idari konular sebebiyle kovulduğunu belirtiyor. Sizce kim doğruyu söylüyor?



8

8. BİLİNMEYEN ŞAHISLAR HIV VÜRÜSÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

8. BİLİNMEYEN ŞAHISLAR HIV VÜRÜSÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

Birkaç Hint araştırmacı, coronavirüsün HIV-1 virüsüne biraz benzediğini ve bir grup araştırmacının bu yeni virüsü oluşturmak için HIV'i değiştirdiğini öne sürüyor. Akabinden bununla alakalı bir araştırma makalesi yayınlayan bilim insanları, virüsü kimin değiştirebileceğine dair herhangi bir ad vermedi.



9

9. EKİM 2019 YILINDAKİ GÖK TAŞI PATLAMASI

9. EKİM 2019 YILINDAKİ GÖK TAŞI PATLAMASI

11 Ekim 2019 tarihinde kuzeydoğu Çin'de inanılmaz bir olay gerçekleşti. Gece yarısından hemen sonra gökyüzünde bir gök taşı patladı ve gece gökyüzünü gündüz kadar parlak duruma getiren yoğun bir ışık ortaya çıktı. Komplo teorisyenleri bu hadiseye de el attılar ve coronavirüsün bu patlama sebebiyle uzaydan dünyaya indiğini savunmaya başladılar. Fakat bilim insanları, gök taşının yere inmediği için bunun mümkün olamayacağını dile getiriyor. Aynı zamanda gök taşının inişi esnasında oluşan dev sıcaklıklar sebebiyle virüsün canlı kalamayacağı, kalsa bile yere kuvvetli çarpma sırasında hepsinin öleceği söyleniyor.



10

10. ÇİNLİ KADININ YEDİĞİ YARASA ÇORBASI

10. ÇİNLİ KADININ YEDİĞİ YARASA ÇORBASI

İnsanların coronavirüsü yarasalardan kaptığına dair türlü laflar da var. Fakat bu iddialar bilim insanları tarafından daha doğrulanmadı. Bir takım komplo teorisyenleri, bu virüsün yarasalardan insanlara geçtiğine kesin gözüyle bakıyor. Çinli seyahat blog yazarı Wang Mengyun, yarasa çorbası yediği bir videonun internette viral olması sebebiyle hedef haline geldi. Fakat konu olan videonun Çin'de değil, Pasifik Okyanusu'nda bir ada ülkesinde çekildiği öne sürdü

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR