Coronavirüs Döneminde Ebeveynler İçin Önemli Öneriler

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirisünün etkileri her geçen gün artmaya devam ediyor. Hemen herkes kendini evinde koruma altına almış olsa da virüsün neden olduğu psikolojik etkiler olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Çocuklarıyla birlikte karantina altında olan ebeveynleri ise iki katı sorumluluk düşüyor.

24.04.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-14:52) Coronavirüs Döneminde Ebeveynler İçin Önemli Öneriler

Bu süreçte ofisi eve taşıyıp evden çalışmaya devam eden ve aynı zamanda ev içi ihtiyaçları karşılamak zorunda olan ebeveynlerin yönetmeleri gereken çok fazla şey var. Peki, bu süreçte ebeveynlerin dikkat etmeleri gerekenler nelerdir? Sizin için bu dönemde yardımcı olabilecek önemli bilgileri bir araya getirdik. İşte detaylar…

OLUMSUZ HABERLERDEN KAÇININ

Sosyal medyada yanlış ve kaygılanmaya neden olan haberlerden prim sağlayan hesaplar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bilimsel kaynaklar referans alınmadan sunulan yanlış bilgiler, endişenin artmasına neden olacağı için doğru ve güvenilir bilgiler paylaşan kişi ve hesapları takip etmeye özen gösterin, olumsuz haber trafiğinden kaçının.

ONLİNE ETKİNLİKLERİ TAKİP EDİN

Covid-19 salgınından dolayı birçok etkinlik sanal ortama taşındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediye tiyatrolarının yanı sıra birçok özel tiyatroda online etkinliklerini sosyal mecralarda tiyatro severlerle buluşturmaya başladı. Türkiye ve dünyadaki birçok müze ise, salgın döneminde online tur imkanı sağlıyor. Hem günün stresini atmak hem de ailenizle beraber keyifli zaman geçirmek için ücretsiz online etkinleri takip edip, katılabilirsiniz.

KÜÇÜK ÖNLEMLERLE AİLE BÜTÇENİZİ KONTROL ALTINA ALIN

Salgın sürecinde harcamalarınızı kolayca görüp, kontrol altına alabileceğiniz gelir-gider tablosu oluşturun. Aynı zamanda alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir alışveriş listesi oluşturun. Sadık kalınan bir alışveriş listesi, gereksiz harcamaları engellemeniz açısından oldukça faydalı olacaktır.

SANAL ORTAMDA EKSİKLİKLERİNİZİ GİDERİN

Dijital dönüşümün getirilerinden yararlanarak online eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Hemen her keseye uygun eğitimler sayesinde tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü ve sesli olarak eksikliğini hissettiğiniz konularda kendinizi geliştirme imkanı bulabilirsiniz.

ŞEKERLİ ATIŞTIRMALIKLARDAN UZAK DURUN

Karantina günlerinin getirdiği depresif ruh hali şekerli atıştırmalıkların fazla tüketilmesine neden oldu. Başta obezite olmak üzere, kalp, diyabet ve dolaşım sorunlarının ana kaynağı olan şeker yerine; sağlığınıza fayda sağlayacak elma, kurum üzüm, fındık, fıstık, ceviz gibi gıdaları tüketmeyi tercih edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal