Çocukları İntihara Sürükleyen Momo İsimli Oyun Türkiye'de

Çocukları intihara sürükleyen Momo isimli oyun Türkiye'de de kendini gösterdi. Whatsapp'ta başlayan oyunun Youtube üzerinden de yayına başladığı iddia edildi. Şirket ise bu iddiaları yalanladı.

06.03.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-17:11) Çocukları İntihara Sürükleyen Momo İsimli Oyun Türkiye'de

Geride bıraktığımız aylarda Whatsapp üstünden yayınlan ve çocukların psikolojisini bozarak intihara götüren Momo oyununun Youtube'da da yayınlandığı öne sürüldü.

TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR

Momo oyunu tehlike saçmayı sürdürüyor. Dünya genelinde çok sayıda kişinin oynadığı Momo oyunu Türkye'de de başladı. Mavi Balina olayının sonrasında Momo oyunu da önce Whatsapp'ta yayıldı. YouTube'da bazı çocuk videolarının içine reklam biçiminde yayınlandığı ve burada çocuklara emirler verildiği öne sürülmüştü. YouTube'dan mesele ile alakalı açıklama yapıldı. Momo, sosyal medya ve cep telefonları aracılığıyla yayılan bir siber zorbalık iddiasıdır. Meksika'da internet üstünden işlenen suçları soruşturan polis birimi Momo'nun bir sosyal medya grubu olarak başladığını söylüyor: "Her şey bir Facebook sayfasında başladı. Br grup insan, yabancı bir numarayı aramak hususunda birbirlerine meydan okumaya başladılar. Birçok kullanıcı Momo'ya mesaj attıklarını ve geriye mesaj olarak şiddet içeren fotoğraf geldiğe ifade ettiler. Bazıları tehdit içerikli mesajlar aldıklarını ve hatta bazıları da şahsi bilgilerinin ifşa edileceği hususunda tehdit edildikleri söylüyor."

YOUTUBE'DAN MOMO AÇIKLAMASI

YouTube içeriklerinde Momo videolarının paylaşıldığı biçiminde çıkan haberlere dönük açıklama yaptı. "Basında yer alan haberlerin tersine, yakın zamanda YouTube'da Momo'ya veya Momo'yu özendiren içeriğe yer veren videolar ile alakalı hiçbir bulgu ulaşmamıştır. Bu tür içerikleri kurallarımıza aykırıdır ve hemen silinir."

MOMO OYUNU NEDEN İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR?

Momo oyunu, burada çocuklara evde kesici aletler nerelerde bulunabilecekler söylüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal