Çocuğunun Gözleri Önünde Eski Karısını Öldüresiye Döven Adam: Bir Anda Gözüm Döndü

Samsun'da sokak orta yerinde eski karısını 5 yaşındaki çocuklarının önünde öldüresiye döven İbrahim Zarap adliyeye gönderildi. Cani adam verdiği ifadesinde, "Kızını sana göstermeyeceğim deyince bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirdim. O nedenle yaptım. " ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

07.03.2021-11:15 - (Son Güncelleme: 07.03.2021-11:15)

Geçen akşam saat 21.00 sularında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde gerçekleşen hadisede İbrahim Zarap (27), kendisinde kalan beş yaşındaki kızları E.M.'yi teslim etmek için 24 yaşındaki anne E.M. ile ilçe meydanında buluştu. Bu esnada İbrahim Zarap, 3 sene önce ayrıldıkları eski karısı E.M.'yi tekme-tokat dövmeye başladı. İbrahim Zarap'ın yere yığılan E.M'yi öldüresiye dövmeye devam ettiği anlar da bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kayıtlarda etraftaki vatandaşların evlerinin camından bağırmasına, küçük çocuğunun anne feryatlarına aldırmayan cani adamın, yerde yatan eski eşine peş peşe tekmeler attığı, kafasını da yere çarptığı anlar görüldü.

Etraftaki vatandaşların müdahalesinin akabinde olay yerine giden emniyet güçleri İbrahim Zarap'ı gözaltına alırken, E.M. de ihbar üzerine bölgeye giden 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan E.M.'nin hayati riskinin olmadığı bildirildi. Küçük kız çocuğu koruma altına alınırken, durumla alakalı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Bürosu ekipleri tarafından da soruşturma başlatıldı.

''SİNİR KRİZİ GEÇİRMİŞİM...''

Durumun akabinde vatandaşlar aracılığıyla etkisiz hale getirilen ve emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan İbrahim Zarap karakolda alınan ifadesinin akabinde adliyeye gönderildi. İbrahim Zarap'ın emniyete verdiği ifadesinde, "Kızımı teslim ederken bana, 'Sana bir daha kızı göstermeyeceğim' dibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darbetti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım" diye konuştu.

E.M.'nin başında darbelere bağlı bir travma olduğunu bildiren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen, şu açıklamada bulundu:

''HAYATİ RİSKİ YOK''

"Hastamız şu an müşahede altında. Hayati bir tehlikesi bulunmuyor. Kafasında bir travma söz konusu, kafadan darbe almış. Ama beyin veya boynunda cerrahilik bir bulgumuz şu anda yok. Yüz kemikleriyle alakalı bazı patolojik görüntüler var, bunlarla alakalı da gerekli tetkikleri sürdürüyoruz. Sol böbrekte şüpheli bir durum var, ama onu da takip edeceğiz. Kız çocuğu da şu an ailesinin yanında uyuyor. Onda şu an için patolojik bir şey düşünmüyoruz. Ama ruhsal travma konusu daha çok üzerinde duracağımız konu." 

Bu esnada, kısa zaman içerisinde sosyal medya üzerinden yayılan ve oldukça yankı uyandıran olayla alakalı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Adalet Bakanı paylaşımında, "Samsun'da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kar kalmayacak" ifadelerini kullandı.

''BAKANLIK OLARAK TAKİPÇİSİYİZ''

Diğer taraftan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı açıklamada, saldırgan şahsın en ağır cezayı alması için davaya dahil olacaklarını bildirdi. Bakan Zehra Selçuk'un paylaşımı:

"Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psiko-sosyal destek sağlanacaktır." 

TUTUKLANDI

İbrahim Zarap tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal