Clubhouse’a Rakip Üstüne Rakip!

Clubhouse’a bir golde TikTok'tan geldi. Sosyal medya devleri, Clubhouse’un sesli oda özelliğini kendi uygulamalarına entegre etmek için uğraşıyor.

06.03.2021-14:24 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-14:24) Clubhouse’a Rakip Üstüne Rakip!

Son zamanlarda sosyal medya uygulamalarında bir doygunluk yaşanıyor. Kovid-19 nedeniyle evlerine sıkışıp kalan insanlar, bu süreçte sosyal medya tüketimini oldukça hızlandırdı. Yeni fikirler de var ve bu fikirleri genellikle sosyal medya devleri kendi platformlarına hızla entegre ediyor. Bunun son örneklerinden biri de oldukça popüler olan Clubhouse uygulaması. TikTok, Çin’de Clubhouse 

Tarzı Bir Uygulamayı Piyasaya Sürecek

Çin, Clubhouse’u yasaklamasının ardından Çinli kullanıcılar uygulamaya alternatif çözümler aramaya başladı. 

Çin sosyal medya platformu TikTok’tan, sesini duyuran kullanıcılara yardım geliyor. Elde edilen bilgilere dayanarak TikTok, sohbet odaları tarzında yeni bir uygulama geliştirmeye başladı. Aslında herkesin bildiği gibi TikTok’un çatı şirketi ByteDance bu uygulamanın çalışmasını tamamladı. Ön bilgilere göre uygulamanın Çin’e özgü olacağı düşünülüyor. Şu an için uygulamanın doğrudan TikTok’a entegre bir şekilde mi çalışacağı yoksa yepyeni bir uygulama mı olacağı bilinmemekle birlikte önümüzdeki birkaç gün içinde kapalı beta testlerine başlaması planlanıyor. Hükümetin eleştirilmesini önlemek için Çin sansür sisteminin hükümet tarzı konuşmaları engellemek için sürekli olarak dinleyeceği tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal