22.09.2020-12:39 (Son Güncelleme:11.08.2022-17:06)


1

Cinsel sağlık sorunları temelde hastalıklarla ilgili olmakla birlikte ufak tariflerle de desteklenebilir. Bilindik bir tarif olan; Bal, ceviz süt ve zencefili karıştırıp yediğiniz zaman afrodizyak etkisi yaşayacaksınız. Peki bunlara rağmen hala sorun devam ediyorsa ne yapmalısınız? İşte sinsel sağlık sorunlarının nedenleri...



2

DAMAR SORUNLARI

DAMAR SORUNLARI

Sertleşme işlevinde en önemli rolü damar yapısı üstlenir. Cinsel bölgeye giden damarlar yüksek kolesterol-tansiyon veya sigaradan dolayı daralabilir ve bu da performans sorunlarına neden olur. Gizli diyabet, diyabet, insülin direnci, hipertansiyon, yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklarınızı takip etmeniz gerekir. Damarsal riskleri olan erkeklerde bazı gibi yöntemlerle cinsel bölge damaları görüntülenebiliyor.



3

ŞEKER HASTALIĞI

ŞEKER HASTALIĞI

Şeker hastası olan erkeklerin yüzde 50 ila 70'inde performans sorunu görülmektedir. Yani bu şeker hastalarının tam 3 kat daha fazla risk altında olduğuna işaret. Diyabete bağlı cinsel bölge sinirlerinde zarar olup olmadığı bazı testlerle tespit edilebiliyor.



4

KİLO FAZLALIĞI

KİLO FAZLALIĞI

Fazla kilo ve vücut yağı hem libidonun yönetilmesini sağlayan testosteron hormonunun düşmesine hem de performansın azalmasına neden olur.



5

UYKU SORUNLARI

UYKU SORUNLARI

Uykusuzluk ve özellikle uyku apnesi performansın neredeyse yüzde 40 oranında etkilenmesine neden olur.q



6

HORMANSAL DENGESİZLİK

HORMANSAL DENGESİZLİK

Testosteron eksikliği performans sorunları yaşanmasına neden olmakla kalmayıp performans ilaçlarının da işe yaramamasına sebep olur. Aynı zamanda tiroit, prolaktin gibi hormonları kontrol ettirmek de gerekir.



7

İLAÇLAR

İLAÇLAR

Birçok tansiyon, kolesterol, kalp, ülser ilacı, bazı idrar söktürücü ilaçlar, uyarıcı veya uyutucu ilaçlar, hormonlar, antidepresanlar performansın etkilenmesine neden olur.



8

SİNİRSEL NEDENLER

SİNİRSEL NEDENLER

Multiple skleroz, parkinson, inme gibi sorunlarda performansın etkilenmesine neden oluyor.



9

CERRAHİ İŞLEMLER

CERRAHİ İŞLEMLER

Beyin-cinsel organ hattına zarar verecek işlemlerle cinsel bölge lokal dokusunda hasar yaratan ameliyatlar sonrasında da performans sorunu görülmektedir.



10

PROSTAT SORUNLARI

PROSTAT SORUNLARI

Prostat büyümesi, prostat kanseri ya da prostat enfeksiyonları da performansın etkilenmesine neden olur.



11

HAREKETSİZLİK

HAREKETSİZLİK

Sürekli oturan, hareket etmeyen, yürüyüş veya egzersiz yapmayan erkeklerde performans sorunları daha sık görülmekte. Metabolik değerlendirmelerle erkeklerin tam fiziksel performansı ve riskleri ölçülebiliyor.



12

SİGARA

SİGARA

Günde 1 paketten fazla sigara içmek erkeklerdeki performans sorununun neredeyse yüzde 50 artıyor. Bu nedenle sigara kullanmamak, kullanılıyorsa acilen bırakmak çok önemli.



13

AŞIRI ALKOL

AŞIRI ALKOL

Alkolün afrodizyak etkisi olduğu düşünülse de fazla tüketilen alkol performansın bozulmasına neden olur. Bu etki hemen ortaya çıkabileceği gibi zaman içinde de kendini gösterir.



14

YOĞUN STRES

YOĞUN STRES

Stres cinsel konsantrasyonun yerle bir olmasına neden olur. Bunun yanı sıra stres hormonları olarak da bilinen kortizol ve adrenalin hormonları performansın artmasını sağlayan maddelerin düşmesine neden olur.



15

PERFORMANS ENDİŞESİ

PERFORMANS ENDİŞESİ

Performansta sorun yaşama korkusu özellikle daha önce sıkıntı yaşayan erkeklerde gelişmektedir. Bu korku tek başına bile performansın etkilenmesine neden olur.



16

İLİŞKİ SORUNLARI

İLİŞKİ SORUNLARI

İlişkisinde sorun yaşayan, cinsel iletişim eksikliği olan erkeklerde sorun daha fazla görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR