Çinli Bilim Adamları Bakırı Altına Çevirdi

Çin'de yapılan bir çalışma duyanları meraklandırdı. Bir grup Çinli bilim adamı bakırı altına dönüştürmeyi sağlayan yeni bir madde buldu.

27.12.2018-18:27 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-15:04) Çinli Bilim Adamları Bakırı Altına Çevirdi

Çinli bilim insanlarından oluşan bir grup bilim insanı; bakırı hemen hemen altına eş değer bir metale dönüştürmeyi başardı. Bu madde kimyasal süreçlerde altın ve gümüş gibi değerli madenlerle aynı işlevi görüyor. 

ÇİNLİ BİLİM ADAMLARI BAKIRI ALTINA ÇEVİRDİ

Popüler bilim dergisi Science Advances'ta yer alan makaleye göre Profesör Sun Jian liderliğindeki ekip bakırı yüksek sıcaklıkta ve elektrikle yüklenmiş argon gazına maruz bıraktı. Hızla hareket eden iyonlaşmış parçacıkların bakır atomlarıyla çarpışması ardından soğuyan ve sıkıştırılan atomlar, bir cihaz üzerinde toplandı ve tanecikleri bir bakterinin binde biri küçüklüğünde ince bir tabaka elde edildi. Sonra bu tabakayı bir reaksiyon odasına sokan bilim insanları, bu maddeyi sadece değerli metallerin gerçekleştirebileceği bir süreç olan kömürü alkole dönüştürmek için bir katalizör olarak kullandı.

Deney sonucunda bakırdan elde edilen bu yeni tabakanın nano parçacıklarının bu süreçte altın ve gümüşe benzer şekilde katalizör olarak işlem gördüğüne şahit olundu.Konuyla ilgili açıklama yapan bilim insanları bakırdan elde edilen bu yeni maddenin elektronik cihazların üretim sürecinde, altın ve gümüş gibi değerli madenlerin yerini alabileceğini belirtti.

Çinli bilim insanlarının bu buluşu Dünya'da büyük yankı uyandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal