05.03.2021-12:47 (Son Güncelleme:05.03.2021-12:47)


1

Çin'in bazı bölgelerinde yurt içi ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerine anal sürküntü testine geçmeyi planlıyor.



2

Ülkede ocak ayı başında uygulamaya geçileceği açıklanan anal Kovid-19 testlerinin, ağız ve burundan yapılan diğer test yöntemlerine göre daha kesin sonuç verdiği duyurulmuştu.



3

Tongzeng, 'Birçok koronavirüs hastası ilk 4-5 gün içerisinde neredeyse hiç belirti göstermiyor. Bu kişilere yapılan ağız ve burun testleri ise pozitif olmasına rağmen negatif çıkıyor. Anüs bölgesinde virüs daha yoğun olduğu için çıkan sonuçlar da daha doğru oluyor.' dedi.



4

Medyada çıkan haberlere bakıldığında birçok kişi anal test uygulamasından pek memnun değil. Bugüne kadar özellikle yabancılardan konuyla ilgili birçok şikayet geldi.



5

Japonya, Çin hükümetinden kendi vatandaşlarına anal Kovid-19 testi yapmasını bırakmasını istemiş, bu tarzda teste maruz kalan birçok kişinin 'psikolojik açıdan' kendilerini kötü hissederek şikayette bulunduğunu söylemişti.



6

Bazı ülkelerin tepkisine rağmen anal Kovid-19 testi uygulamasının genişletilerek, ülkeye dışarıdan gelen herkese yapılmasının planlanıyor



7

Çin hükümeti bu uygulamayı ülke geneline yayacağını da duyurdu.



8

İnsanlar tepkili, anal sürküntü testinin kendilerini psikolojik açıdan kötü hissettirdiğini vurguluyorlar. Ancak Çin bu uygulamayı genişletecek ve uygulanmaya devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR