Çin Basınından Selçuk Bayraktar yorumu: Türkiye'nin Steve Jobs'u

Çinli bilim yazarı Song Yiçang, "Bayraktar'ın SİHA savaşındaki konumu, Steve Jobs'un akıllı telefon teknolojisindeki konumu gibi" dedi.

18.05.2021-17:40 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-08:33)

Çinli popüler bilim yazarı olan Song Yiçang, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ı "SİHA alanında deha." olarak ifade etti.

Bilim yazarı Song, Çin Merkezi Televizyonunda (CCTV) "Savaş Teknolojileri" başlığı ile yayınlanan program içerisinde, Bayraktar'ı Apple şirketinin kurucusu olan Steve Jobs'a benzeterek, "SİHA konusunda Türkiye'de bu alanda bir deha ortaya çıktı. Bu, Selçuk Bayraktar. Türkiye'de insansız hava araçlarının babası. Bayraktar'ın SİHA savaşındaki konumu, Steve Jobs'un akıllı telefon teknolojisindeki konumu gibi." ifadelerini kullandı.

Song Yiçang açıklamalarının devamında, "Jobs'un Apple ile telefon alanına girmesi ve sonrasında akıllı telefon teknolojisinde ilk sıraya yerleşmesine benziyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çinli bilim yazarı programda, Bayraktar'ın öz geçmişine dair bilgi de vererek, ABD'deki eğitimi esnasında SİHA'ların yazılım ve elektroniği konularında uzmanlık kazandığını, daha sonra ülkesine dönüş yaptığını dile getirdi.

Yazar Song, "A Lonely Queen of the North", "The Empires On the Sea", "Flames on the Sea" ve "Sailing to the Deep Ocean" isimli kitapların sahibidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal