30.03.2020-14:46 (Son Güncelleme:25.04.2024-23:30)


1

Çin'in Vuhan kentinde bulunan bir hayvan pazarından yayılmaya başlayan coronavirüs dünyanın büyük bir kısmında etkili oldu. Uzmanlar virüsün ulaşamayacağı tek yer dünya dışı diye açıklamalar yaparken, virüsten dolayı dünya genelinde 1 milyona yakın insan etkilendi.



2

Bu süreçte coronavirüs salgınının insanlara yarasalardan geçtiği düşünüldü. Öte yandan bu ve buna benzer hayvanlar Çin'de vahşi hayvan pazarlarında satılıyor.



3

Bu ve buna benzer hayvanların satıldığı vahşi hayvan pazarları ise Çin'de yeniden faaliyete geçti.



4

Ülkenin güneyindeki Dongguan kentinde bulunan Daily Mail muhabiri, pazarlardaki hayvan satışlarının eskisi gibi tekrar faaliyete geçtiğini, fakat yetkililerin artık tezgahların fotoğrafının çekilmesine izin vermediğini aktardı.



5

Vahşi hayvan tüketen ve ticaretini yapan sağlıksız ve kötü düzenlenmiş bu pazarlar Çin'de bu tür salgınlar için ideal bir ortam oluşturarak yeni virüslerin ortaya çıkmasına da zemin hazırlıyor.



6

Pazarda; yarasa, tilki, timsah, yılan, sıçan, dağ sıçanı, kunduz, porsuk gibi toplamda onlarca farklı et çeşidi insanlara satılıyor.



7

Öte yandan uzmanlar virüsün insanlara karıncayiyen pullu pangolin hayvanından geçmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR