25.12.2019-12:51 (Son Güncelleme:20.04.2024-02:05)


1

Bazen başkasının üzerinde çok beğendiğiniz bir kazağın sizin üzerinizde hayal ettiğiniz gibi durmadığını fark edersiniz. Çok beğendiğiniz saç renginin her beyaz tenliye ya da esmere yakışırken size yakışmadığını. Tüm bunlar cilt alt tonu ile ilgilidir aslında. Peki siz cilt alt tonunuzu biliyor musunuz?



2

Temelde 3 cilt alt tonu bulunuyor. Bunlar soğuk, sıcak ve nötr. Cilt alt tonunun ten rengiyle ya da cildin makyajsız haliyle ilişki yoktur. Herkesin bir cilt alt tonu ve bu tonla uyumlu renkler vardır. Giydiğiniz bir kıyafetin üzerinize çok yakışması bu renklerde olmasından dolayıdır…



3

Bileklerinizde bulunan damarlarınızı görebiliyorsanız bu cilt alt tonunuzu belirlemenin en kolay yoludur. Damarlarınızın yeşilimsi görünmesi sıcak alt tonlu, mavi veya mavimsi görünmesi soğuk alt tonlu, kendi cilt renginizle eşleşiyorsa nötr alt tonlu olduğunuz anlamına gelir. Damarlarınızın mavi mi yeşil mi olduğuna öğrenmek için yanına yeşil ve mavi cisimler tutarak bakabilirsiniz.



4

Cilt alt tonunuzu belirlemede güneş ışınlarının da etkisi bulunmakta. Güneşe çıktığınız zaman hemen kızarıyorsanız soğuk cilt alt tonuna, eğer kızarmayıp bronzlaşıyorsanız sıcak cilt alt tonuna sahipsinizdir.



5

Altın renkli takıların cildinize daha fazla yakıştığını ve cildinizi daha güzel gösterdiğini düşünüyorsanız sıcak alt tonlu; gümüş, platin rengi ve rose gold tonlarındaki takıların yakıştığını düşünüyorsanız soğuk alt tonuna sahipsinizdir. Eğer her ikisi de renkteki takılarda yakışıyorsa nötr alt tonlu olabilirsiniz.



6

Beyaz kağıt testi yaparak da cilt alt tonunuzu belirleye bilirsiniz. Bunu yaparken muhakkak gün ışığından faydalanmanız gerekir. Aynanın karşısında yüzünüzün yanına beyaz bir kağıt tutun, kağıdın yanında cildiniz sarımtırak duruyorsa sıcak alt tonlu; pembe, mavimsi-kırmızımsı duruyorsa soğuk alt tonlusunuzdur. Gri duruyorsa nötr bir alt tona sahip olabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR